Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Partiet vedtok også at «rovdyrproblematikken» ikke skal innskrenke beiteretten.

«Rovviltpolitikken må ha en utforming som ikke fratar folk beiteretten», heter det i vedtaket som ble gjort mot sentralstyrets innstilling.

Avviste elbil-forslag

Landsmøtet bestemte også at partiet ikke går inn for kutt i kjøpsstøtten til elbiler, slik nestleder Ola Borten Moe hadde gått inn for.

– Senterpartiet vil ha en gradvis utfasing av bruksfordelene for nullutslippsbil fram mot 2030, men beholde kjøpsfordelene, heter det i landsmøtevedtaket.

I dag får man mer støtte jo dyrere elbil man kjøper, men programkomiteen, som Borten Moe ledet, gikk inn for et fast støttebeløp. Dette ble altså avvist.

Fortsatt gratis for utenlandsstudenter

Senterpartiets landsmøte vil fortsatt la utenlandske studenter slippe å betale for å studier i Norge.

Dermed vant Senterungdommen, med leder Ada Arnstad i spissen, en viktig seier under landsmøtet i Trondheim denne helgen.

Flertallet i programkomiteen ønsket å innføre studiepenger for utenlandsstudenter. Men motstanderne argumenterte med at det hever kvaliteten på studiene å ha et internasjonalt miljø og at dagens ordning gjør det mulig for de dyktigste studentene å komme til Norge selv om de ikke har mye penger.

– Dette er den beste søndagsnyheten vi kunne fått, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Marianne Andenæs, til NTB. Hun mener innføring av skolepenger for en bestemt gruppe, kunne ført til skolepenger for alle.

(©NTB)