Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag fremstilles en 63 år gammel mann for retten i Wollongong i Australia.

Onsdag ble han pågrepet og siktet for kidnapping og drap, etter at treåringen Cheryl forsvant 12. januar 1970.

– Det er uvirkelig etter alle disse 47 årene, det er fantastisk, sier Cheryls storebror Stephen Grimmer (53) til The Sydney Morning Herald.

Fem år gammel opplevde han og familien marerittet da de var på strandtur på Fairy Meadow-stranden i New South Wales en varm januardag i 1970.

Forsvant ved omkledningsrom

En av brødrene, Ricky, så søsteren gå inn i et omkledningsrom som moren hadde sendt dem til for at de skulle forberede seg på å dra hjem for stranden. Brødrene forlot lillesøsteren i 30 sekunder for å finne moren, og det var det siste familien så til den lille jenta.

– Jeg klandrer meg selv hver dag, sa broren ifølge The Telegraph i desember i fjor.

Søsteren forsvant sporløst og ble aldri funnet.

Politiet mener at mannen, som da var tenåring, kidnappet og drepte Cheryl. I 2016 opplyste politiet ifølge Illawarra Mercury at de hadde nye spor etter at tre andre barn som var på stranden sa at de hadde sett en ung gutt som lusket rundt stedet der Cheryl forsvant.

– Trist at foreldrene ikke får oppleve det

Gleden over at noen endelig skal stilles til ansvar for drapet på Cheryl, preges forøvrig av at foreldrene ikke får oppleve det, siden de begge har gått bort.

HÅPER PÅ SVAR: Cheryls storebror Stephen Grimmer på vei ut fra retten i Wollongong fredag.
HÅPER PÅ SVAR: Cheryls storebror Stephen Grimmer på vei ut fra retten i Wollongong fredag. Foto: AAP/Dean Lewins

– Helt siden Cheryl forsvant, hele sine liv, har mor og far håpet på og bedt om å få en løsning. Nå får de ikke oppleve dette. Det er trist, sier storebror Grimmer.

Da Cheryl forsvant utløste det en massiv leteaksjon og etterforskning uten at politiet klarte å finne henne eller sirkle inn en gjerningsperson.

300 personer ble avhørt, og en dusør på 100.000 dollar ble utløst, men ikke før saken ble gjenopptatt i 2011 begynte det å skje ting.

Hvordan 63-åringen som nå er pågrepet stiller seg til siktelsen er uklart. Under politiets fremstilling av den siktede mannen, kommer Cheryls storebror til å være i salen.

– Jeg kommer ikke til å si noe. Jeg skal bare stå der og se, sier Stephen Grimmer til The Sydney Morning Herald.

Mannen som nå er siktet for drapet bodde ifølge Illawarra Mercury på et guttehjem nær stranden på tidspunktet Cheryl forsvant. Politiet har utover å ha referert til vitneutsagn, ikke sagt noe om hvilke beviser de har for at mannen sto bak kidnapping og drap for snart 50 år siden.