Politiet i St. Charles County, Missouri i USA, opplyser at de rykket ut til en nødsituasjon ved 12.40-tiden lørdag lokal tid.

Inne fant de en bevisstløs mann som de forsøkte å utføre livreddende førstehjelp på, men mannens liv sto ikke til å redde.

Politiet bekrefter at den avdøde er Charles Edward Anderson Berry, bedre kjent som den legendariske musikeren «Chuck Berry», skriver de på Facebook.

Familien ber nå om ro.

Rockepioneren

Berry har vært musiker i syv tiår og blir omtalt som en pionér.

Han er mest kjent for sine hits på 50-tallet, blant annet med «Johnnie B. Goode», «Maybellene», «Rock and Roll Music», «Sweet Little Sixteen» og ikke minst «Roll Over Beethoven».

Stjernen har hatt stor påvirkningskraft på andre verdenskjente artister og band, blant annet The Beatles.

John Lennon har tidligere uttalt «hvis du skulle gi rock 'n roll et annet navn, måtte det bli Chuck Berry.»

Turbulent liv

Gjennom sin karrière har han vunnet musikkprisen Grammy Lifetime Achievement Award i 1984, og ble i 1985 en del av det kjente æresgalleriet Blues Hall of fame. Året etter var han blant de første til å få en stjerne på Walk of Fame i Hollywood.

Men livet hans har ikke bare vært preget av glamour. Han har vært inn og ut av fengsel for blant annet væpnet ran, prostitusjon, skattejuks. men populariteten avtok aldri av den grunn, og etter hver gang han ble låst ut fra fengsel, fikk han en ny karrièretopp.

Planla nytt album i 2017

Berry var sist i Norge i 2013 da han spilte på Sentrum scene som 87-åring. Hans siste opptreden var i hjembyen 15. oktober 2014.

På sin 90-årsdag i oktober kunngjorde Berry at han skulle utgi et nytt album. Albumet, med tittelen «Chuck», skulle utgis i 2017, og ville være hans første nye album på 38 år, skriver ABC News.

Det kommende albumet skulle vies til hans kone Marietta Them «Toddy». Sammen har de to døtre, Ingrid og Aloha.