Fire nordkoreanere er nå etterlyst via Interpol etter det oppsiktsvekkende drapet på den nordkoreanske diktatorens halvbror Kim Jong-nam (45).

Politisjefen i Malaysia sier ifølge Reuters at de fire er mistenkte etter giftdrapet som fant sted i februar på flyplassen i Kuala Lumpur. Kim Jong-nam ble drept med nervegiften VX.

Ifølge Interpols «rødmelding» er disse personene etterlyst for drap:

En «rødmelding» fra Interpol er det nærmeste man kommer en internasjonal arrestordre.

– De fire var på flyplassen dagen drapet skjedde og har siden reist. Vi håper å få tak i dem gjennom Interpol, sier Malaysias politidirektør Khalid Abu Bakar til Reuters.

De fire mistenkte er tidligere etterlyst med navn og bilde, men nå har malaysisk politi fått bistand fra Interpol til å pågripe nordkoreanerne som de mener flyktet like etter drapet. Syv identifiserte nordkoreanere er knyttet til drapet, melder Reuters.

Regimet i Nord-Korea stoler imidlertid ikke på Malaysias etterforskning, og har hevdet at det ikke finnes klare bevis. Malaysia og Nord-Korea hadde et nært forhold før drapet, men er nå i åpen diplomatisk strid. Malaysia har kalt tilbake sin utsending til Pyongyang og utvist den nordkoreanske ambassadøren, mens Nord-Korea har gått skarpt ut mot den malaysiske etterforskningen. (TV 2/NTB)