Etterretningskomiteen i Representantenes hus venter fortsatt på bevis som kan støtte påstanden om at Obama-administrasjonen avlyttet Donald Trump i fjor.

Komitéleder Devin Nunes, som er republikaner, og komiteens øverste demokrat, Adam Schiff, holdt onsdag en pressekonferanse der de framholdt at de ennå ikke har mottatt opplysninger fra justisdepartementet som kan støtte påstanden som Trump har kommet med. Nå gir de departementet frist til å svare innen 20. mars.

– Vi har ingen bevis for at dette fant sted, sa Nunes og føyde til at han selv ikke tror på påstanden om at Trump Tower ble avlyttet, ifølge CNN.

Det gjør heller ikke demokraten Schiff.

– Så langt har vi overhodet ikke sett noe som støtter dette, sier han.

Men Trump vil ikke ta avstand fra Twitter-meldingen han sendte ut i begynnelsen av mars, der han anklaget Barack Obama for å ha avlyttet ham under valgkampen.

I et intervju med Fox News onsdag sier Trump at "avlytting innebærer en rekke forskjellige ting". Han sier også at han forventer at noen "svært interessante saker vil dukke opp i løpet av de to neste ukene".

Hele intervjuet, skulle sendes i sin helhet i "Tucker Carlson Tonight" onsdag kveld - klokken 21 amerikansk tid.

Anklagene fra Trump har utløst en gransking i Kongressen. Både 20. og 28. mars skal saken opp til høring i etterretningskomiteen. Blant dem som er innkalt for å svare på spørsmål fra de folkevalgte, er FBI-sjef James Comey og lederen for etterretningsorganisasjonen NSA.

For at en president skal kunne iverksette en avlytting, må det foreligge en hemmelig rettsordre. Noen slik ordre fantes ikke, ifølge USAs tidligere nasjonale etterretningssjef, James Clapper.

(©NTB)