FORNØYD: Her gliser Bjørn Vidar Syversen med sin enorme gjeddefangst.
FORNØYD: Her gliser Bjørn Vidar Syversen med sin enorme gjeddefangst. Foto: Bjørn Vidar Syversen

Bjørn Vidar (48) fikk napp, men ikke gjedda opp av hullet

Bjørn Vidar Syversen (48) fisket i fire timer uten napp, før det omsider ble liv i fiskestanga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kjente straks at det var en stor fisk, og det tok ti minutter før jeg fikk den opp, sier Bjørn Vidar Syversen til sportsfisker-nettstedet Hooked, som først omtalte gjeddefangsten.

Syversen har fått mange store gjedder opp gjennom årene, men fisken som tok agnet hans under Glomma-isen i går skiller seg ut fra mengden.

– Fortommen stakk ut av munnviken på fisken, så jeg slet med å få styrt den opp av hullet. Det endte med at jeg stakk hele armen nedi, og fikk gjellegrep på fisken under isen, forteller Syversen.

Personlig rekord

Den lykkelige fiskeren kommer opprinnelig fra Brandval i Kongsvinger, men er bosatt på Kirkenær i Solør. Da Syversen fikk gjedda opp på avkrokingsmatten, målte han den til hele 130 centimeter og utrolige 15,94 kilo.

– Jeg har fått 43 gjedder på over 10 kilo, der 13 av disse har vært over 13 kilo. Den gamle personlige rekorden var 128 centimeter og 15,02 kilo, så det ble en god forbedring, sier Syversen.

Det tok fire timer med null napp før det virkelig ble bevegelse i en av fiskestengene. Ifølge Hooked er gjedda etter alt å dømme det største eksemplaret av arten som er tatt på stang i Norge så langt i 2017.

KJEMPEFISK: Gjedda som Syversen dro opp fra isen måles til 130 centimeter på avkrokingsmatten. Foto: Bjørn Ivar Syversen.
KJEMPEFISK: Gjedda som Syversen dro opp fra isen måles til 130 centimeter på avkrokingsmatten. Foto: Bjørn Ivar Syversen.

– Jeg tror nok denne fisken kommer til å bli stående som pers lenge, i alle fall i Glomma. Erfaringsmessig stopper vekta på gjeddene her på maks 13-14 kilo. De brenner nemlig en hel en del energi på å stå i elvestrømmen, noe som ikke vil være en utfordring i et vann, sier Syversen.

Den norske sportsfisker-rekorden på gjedde er på 18,74 kilo, tatt av Petter Støttum i Øyern i 2011. Det var dog en innsjøgjedde, som oftere blir større.