Amy Krouse Rosenthal døde mandag 13. mars. 
Amy Krouse Rosenthal døde mandag 13. mars.  Foto: John J. Kim

Amy (51) laget datingprofil til ektemannen før hun døde

Forfatteren Amy Krouse Rosenthal er død. Hun rørte millioner med sitt rørende ønske om at ektemannen skal finne ny kjærlighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amy Krouse Rosenthal døde av eggstokkreft mandag, melder ABC news.

Den ultimate gaven

Hun var barnebokforfatter, men ble for alvor kjent for den ultimate gaven hun ønsket å gi sin mann.

Når hun fikk vite at hun kom til å dø, skrev hun et rørende innlegg i New York Times. Innlegget er formulert som en datingprofil.

Hun skriver at hun så gjerne ønsker at mannen i hennes liv skal forsette og starte en ny kjærlighetshistorie etter hun er borte.

«Jeg har vært gift med en fantastisk mann i 26 år. Jeg planla minst 26 år til, skriver hun i en kronikk i New York Times.

Amy skriver om mannens høyde, utseende og interesser, slik som ofte står i datingprofiler. Hun skriver Jasons fineste egenskaper.

– Har aldri vært på Tinder

«Han er lett å bli forelsket i. Selv ble jeg forelsket første gang jeg møtte ham» skriver hun i det som i det store og hele er en sterk kjærlighetserklæring til mannen i hennes liv.

«Jeg håper den rette personen leser kronikken og finner Jason og at det kan være starten på en ny kjærlighetshistorie (...) Jeg har aldri vært på Tinder, Bumble eller eHarmony, men jeg vil skrive en profil for Jason her» skriver hun. «En profil som er basert på mine erfaringer etter å ha bodd i samme hus som ham i 9490 dager».

Nære venner av paret sier Amy er den snilleste personen de kjenner, og at hun gjør dette for å gi ektemannen Jason den ultimate gaven. At han skal få gå videre i livet og kjenne gleden på nytt.

Selv sa Jason til Good Morning America på ABC at han er sjokkert over den vakre gesten, noe overrasket, og selvsagt emosjonelt revet i stykker.