– Vi har flere lavtrykk som beveger seg fra Island og nordøstover i norskehavet, forklarer vakthavende meteorolog i Storm Geo, Camilla Albertsen.

Det er dårlig nytt.

– Lavtrykkene fører med seg sør- til sørvestlig kuling over store av landet: Det vil si fra Vestlandet og opp til Nord-Norge, forklarer Albertsen.

På Vestlandet vil dagtemperaturene ligge på mellom to og seks grader. Lenger nord er det ventet kjøligere temperaturer. Det blir også vindfullt og vått.

Mye nedbør

Albertsen forklarer at det på tirsdag ventes mellom 40 og 60 millimeter nedbør på Vestlandet og i Nordland. Det er så mye at det kan bli sendt ut et flomvarsel.

– Mye nedbør og milde temperaturer øker også faren for snøskred, sier Albertsen.

I tillegg til den massive nedbøren på tirsdag, er det ventet mye vind. Ifølge meteorologen kan kastene komme opp i liten storm på utsatte plasser mellom Stad og Salten

Våren er utsatt

Før helgen viste prognosene at Sør-Norge kunne vente seg vårvarme med temperaturer opp mot 15 varmegrader til uka. Det kan man trolig se langt etter.

– Det blir relativt mildt, og noen steder på Sørlandet kan få opptil 10 grader, men det blir ikke like varmt som først ventet.

Østafjells begynner uka med nedbør på morgenen, trolig i form av snø eller sludd i indre strøk, og som regn langs kysten. Utover dagen og senere i uka blir det lettere vær.

Fra tirsdag til fredag kan Østlandet glede seg til halvskyet oppholdsvær. Ulempen er det blir mye vind. Enkelte steder kan det bli liten kuling.