Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere ordføreren i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane, Arve Helle (45), fikk en svært rørende opplevelse på onsdag.

Da han var ferdig på jobb i Førde, gikk han ut til bilen sin som sto parkert utenfor. På avstand så han en lapp.

– Jeg lurte veldig på hva det var, fordi vi har ikke parkeringsbøter og slikt i Førde, forteller han til TV 2.

Det var lokalavisa Firda som først omtalte saken.

Angrende synder

Men da han kom bort til bilen, forsto Helle hva som hadde skjedd. På lappen sto det at avsenderen hadde kjørt borti bilen hans, samt et mobilnummer han kunne ringe.

– Jeg ble nesten litt rørt, for du hører ofte om folk som bare kjører videre, sier han.

Men det stoppet ikke der. Den eldre mannen i 80-åra kom plutselig løpende ut mot Helle, som var på vei til å sette seg inn i bilen.

– Han hadde satt seg på en kafé med god utsikt til parkeringsplassen, slik at han kunne se når jeg kom. Han hadde nemlig så dårlig samvittighet for det han hadde gjort, sier Helle.

– Folk er ikke vant til slikt

Etter omtalen i lokalavisa, samt delingen på sin egen Facebook, har Helle fått mye gode tilbakemeldinger på hendelsen. Over 800 personer har likt Facebook-statusen på under et døgn.

– Responsen har vært formidabel. Jeg tror det går på at mange har opplevd det motsatte, at folk stikker av, og at dette dermed var skikkelig rørende, sier han.

Helle kjente ikke den eldre mannen fra før, men utelukker ikke at de to kan bli venner i fremtiden.

– Jeg må jo snakke med ham igjen i forbindelse med skadeoppgjøret. Og treffer jeg på ham i Førde, så kommer jeg nok til å spørre om vi skal ta en kaffe, sier han.

Og bilen fikk ingen store skader, bare en ripe som lett kunne fikses med lakk.