EKSKLUSIV: TV 2 forsøkte å besøke adressen som var synlig i en av skjermdumpene til Techcrunch. Den førte til en 404-side hvor Tinder-logoen hadde Tinder Selects farger.
EKSKLUSIV: TV 2 forsøkte å besøke adressen som var synlig i en av skjermdumpene til Techcrunch. Den førte til en 404-side hvor Tinder-logoen hadde Tinder Selects farger. Foto: Alexander Klanderud/TV 2

teknonettsted avslører:

Dette er de vakre og rikes hemmelige Tinder-univers

Glem Boost og Superlike – Tinder Select er sjekkeappens eksklusive klubb for spesielt inviterte, ifølge teknologinettsted.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ingen nyhet at kjendiser bruker sjekkeappen Tinder. Men de swiper ikke nødvendigvis i det samme universet som alle oss andre.

Det amerikanske teknologinettstedet Techcrunch skriver nemlig at Tinder har laget en utvidelse av applikasjonen hvor bare medlemmer har adgang.

Ifølge nettstedet har versjonen fått navnet Tinder Select, og er kun tilgjengelig for såkalte «elitebrukere».

For spesielt inviterte

En kilde opplyser til Techcrunch at denne delen av applikasjonen bare er for «kjendiser og personer som gjør det veldig bra på Tinder». I minst seks måneder skal Tinder Select ha eksistert.

Mye tyder på at Tinder har invitert brukere til plattformen, og at disse brukerne kan nominere andre, skriver nettstedet. Tinder beholder imidlertid kontrollen ved at medlemmene som er blitt nominert ikke kan invitere nye mennesker. Det er derfor lite trolig at vanlige mennesker som deg og meg noen gang vil få tilgang.

Tinder har avslått forespørselen om å kommentere Techcrunch' artikkel.

Har du tilgang til Tinder Select? Da vil vi gjerne høre fra deg.

Hemmelig poengsum

TechCrunch skriver lite om hvordan sjekkegiganten velger ut brukere til Tinder Select, annet enn at de generelt er svært attraktive eller velstående. De spekulerer dog i om Tinders interne rangering av brukerne kan være en del av vurderingen.

Magasinet Fast Company har tidligere omtalt hvordan alle Tinder-brukere får en intern poengsum. Denne brukes til å generere bedre matcher, ifølge selskapet.

– Det er veldig komplisert. Det tok oss to og en halv måned å bygge algoritmen fordi det er mange faktorer som inngår i den, har Tinder-sjef Sean Rad sagt til magasinet.

Ny logo

Techcrunch har fått tilgang til flere skjermbilder som viser hvordan Tinder Select ser ut. Blant annet er den tradisjonelle flammen øverst i appen byttet ut med en mørkeblå «S».

Brukerne har mulighet til å bytte mellom Tinder Select og vanlig Tinder. Siden Tinder Select kun er tilgjengelig for utvalgte mennesker, er det naturlig å tro at man raskt kan swipe seg gjennom hele bunken med potensielle matcher.

– Forsvant etter en time

På nettsamfunnet Reddit skriver enkelte at de har opplevd at Select-funksjonen er blitt synlig i korte perioder.

– Har noen andre denne «S»-en i toppen av hovedskjermbildet? Den dukket opp i dag tidlig og sa noe om Tinder Select, undrer en Reddit-bruker.

Flere påpeker at de har opplevd det samme.

– Jeg hadde det i omtrent en time, så forsvant det, svarer en annen.

Egen feilmelding

Saken har fått stor oppmerksomhet i flere utenlandske medier det siste døgnet.

Et annet teknologinettsted, The Next Web, påpeker at en nettadresse, som er synlig i en skjermdump som viser en Tinder Select-invitasjon, fører til en 404-feilmelding. Denne 404-siden skiller seg imidlertid fra Tinders vanlige feilmelding ved at logoen er marineblå.

FEILMELDING: Hit kom TV 2 da vi forsøkte å klikke oss inn på select.gotinder.com. Foto: Skjermdump
FEILMELDING: Hit kom TV 2 da vi forsøkte å klikke oss inn på select.gotinder.com. Foto: Skjermdump

Innførte verifiserte profiler

Tinder Select er trolig en velkommen funksjon for direktører, modeller og andre attraktive brukere. Den siste tiden har det dukket opp flere konkurrerende applikasjoner som bare gir utvalgte mennesker tilgang.

Leonardo DiCaprio (40), popstjerne Katy Perry (30), skandaledronning Lindsay Lohan (29), artist Lily Allen (30) og artist Ed Sheeran (24) er blant dem som bruker eller har brukt Tinder, ifølge The Independent.

Dette er ikke heller første gang at Tinder tar grep for å ta vare på sine profilerte brukere. I 2015 innførte sjekkegiganten verifiserte profiler.

– Dersom det er den ekte kjendisen som står bak profilen, vil det dukke opp et blått hakemerke ved navnet, slik det er på Facebook og Twitter, skrev Tinder på sin blogg den gang.