Amy Krouse Rosenthal har kreft. Og det finnes ikke lenger håp for at hun vil overleve sykdommen.

Ny kjærlighet

Selv om livet går mot slutten for henne selv klarer hun å finne et håp - håpet om at hennes ektemann gjennom 26 år skal få muligheten til å finne kjærligheten igjen etter hun er død.

«Jeg har vært gift med en fantastisk mann i 26 år. Jeg planla minst 26 år til, skriver hun i en kronikk i New York Times.

Amy skriver om mannens høyde, utseende og interesser, slik som ofte står i datingprofiler. Hun skriver Jasons fineste egenskaper.

«Han er lett å bli forelsket i. Selv ble jeg forelsket første gang jeg møtte ham» skriver hun i det som i det store og hele er en sterk kjærlighetserklæring til mannen i hennes liv. Hun elsker ham så høyt at hun ønsker at han skal finne lykken igjen etter hun er død.

Den ultimate gaven

«Jeg håper den rette personen leser kronikken og finner Jason og at det kan være starten på en ny kjærlighetshistorie (...) Jeg har aldri vært på Tinder, Bumble eller eHarmony, men jeg vil skrive en profil for Jason her» skriver hun. «En profil som er basert på mine erfaringer etter å ha bodd i samme hus som ham i 9490 dager».

Nære venner av paret sier Amy er den snilleste personen de kjenner, og at hun gjør dette for å gi ektemannen Jason den ultimate gaven. At han skal få gå videre i livet og kjenne gleden på nytt.

Selv sier Jason til Good Morning America på ABC at han er sjokkert over den vakre gesten, noe overrasket, og selvsagt emosjonelt revet i stykker.

Amy Krouse Rosenthal er barnebokforfatter, og hun har tre barn sammen med Jason som hun møtte i 1989.

Den uvanlige «datingprofilen» har rørt mange, og blir flittig delt på sosiale medier, og omtalt i medier verden over.