NY EPOSTSKANDALE: Tidligere presidentkandidat for demokratene, Hillary Clinton, leser om nåværende visepresident Mike Pence sin bruk av privat epostkonto på et fly til New York City.
NY EPOSTSKANDALE: Tidligere presidentkandidat for demokratene, Hillary Clinton, leser om nåværende visepresident Mike Pence sin bruk av privat epostkonto på et fly til New York City. Foto: Caitlin Quigley/Handout via REUTERS

Her ser Clinton at visepresident Pence også brukte sin private e-post

Bildet av Hillary Clinton, som leser om Mike Pence i avisen, sprer seg over hele verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hillary Clinton har i flere år måttet svare på og forklare seg om sin bruk av privat e-postkonto i jobben som utenriksminister i USA.

Mange mente av epostskandalen var én av grunnene til at Clintons politiske karriere ble knust av Donald Trump. Kun elleve dager før valget beordret FBI-direktør James Comey gransking av Clinton.

Da Trump slo Clinton beskyldte hun FBI-direktøren for å være noe av årsaken til tapet.

Clinton ble gjennom hele valgkampen i fjor høst grillet om e-postbruken av sine republikanske motstandere, deriblant av nåværende visepresident Mike Pence.

Ble også hacket

Men i forrige uke ble det kjent at også Pence brukte sin private e-postadresse i forbindelse med diskusjoner om innenrikspolitiske spørsmål. Flere av temaene som ble diskutert skal ha vært konfidensielle. Det skjedde mens Pence var guvernør i Indiana.

Epost-kontoen til Pence ble hacket i fjor sommer.

Bildet av Hillary Clinton på flyet, som ble tatt av en tilfeldig medpassasjer, har nå spredd seg over hele verden, skriver Reuters.

Ser man nøye så er det nettopp nyhetssaken om Pence og epost-bruken som er på forsiden av avisen, og mange har blitt oppmerksomme på Clintons noe innbitte ansiktsuttrykk. Tittelen på forsiden er: Pence brukte sin personlig e-post.

Bildet ble tatt da Clinton var på flyet fra Boston til New York, og spredte seg raskt i sosiale medier. Tusenvis har kommentert bildet.

Gjennom hele valgkampen truet både president Donald Trump og Mike Pence uttalt at de ville forfølge Clinton rettslig dersom Trump ble valgt til president, og at målet var at Clinton skulle fengsles.

Mike Pence uttalte fredag at han mener han har overholdt Indianas lover, og at han har fått egen advokat til å vurdere hans bruk av private e-post.