TV-DRØM: Helt siden hun var liten har Mélanie drømt om å bli værdame, men har tenkt at syndromet vil hindre henne.
TV-DRØM: Helt siden hun var liten har Mélanie drømt om å bli værdame, men har tenkt at syndromet vil hindre henne. Foto: FACEBOOK/@MelaniePeutLeFaire

Mélanie (21) får drømmen oppfylt – blir værdame

Franske tv-kanaler lar den unge kvinnen med Downs syndrom prøve seg på skjermen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste uka har en sosiale medier-kampanje rullet for 21 år gamle Mélanie Ségard fra Frankrike.

Den unge kvinnen har alltid drømt om å få jobbe som værpresentatør på tv, men har tenkt at Downs-diagnosen ville sette en stopper for det.

Men med støtte fra Frankrikes organisasjon for psykisk utviklingshemmede, Unapei, har drømmen på utrolig vis blitt til virkelighet.

Utfordret tv-kanaler

Organisasjonen laget en Facebook-side med slagordet «Mélanie kan klare det!», som har fått over 200.000 følgere på under en uke.

Der utfordret Mélanie franske tv-kanaler til å la henne presentere været hos dem.

«Jeg er annerledes, men jeg vil vise alle at jeg kan gjøre mange ting. Jeg ønsker å bevise det på TV», står det på siden.

Jobbtilbud

Nå har flere store kanaler kommet med jobbtilbud til Mélanie. De nasjonale tv-kanalene France 2 og BMFTV er blant dem som vil la 21-åringen prøve seg, skriver The Telegraph.

Det blir riktig nok ingen fast ansettelse med det første, men Mélanie skal få prøve ut hvordan det er å presentere været. Den første tv-sendingen hennes blir antakeligvis 27. mars

En talsperson for Unapei sier i en uttalelse at kampanjen har vært svært vellykket, og at den har løftet profilen til mennesker med Downs syndrom.

– I dag er mennesker med en funksjonshemning usynlige. Alle likerklikkene er et tegn på sterk støtte, vi er forbløffet over hvor raskt Facebook-siden ble en suksess, sier talspersonen.