Den siste uka har en sosiale medier-kampanje rullet for 21 år gamle Mélanie Ségard fra Frankrike.

Den unge kvinnen har alltid drømt om å få jobbe som værpresentatør på tv, men har tenkt at Downs-diagnosen ville sette en stopper for det.

Men med støtte fra Frankrikes organisasjon for psykisk utviklingshemmede, Unapei, har drømmen på utrolig vis blitt til virkelighet.

Utfordret tv-kanaler

Organisasjonen laget en Facebook-side med slagordet «Mélanie kan klare det!», som har fått over 200.000 følgere på under en uke.

Der utfordret Mélanie franske tv-kanaler til å la henne presentere været hos dem.

«Jeg er annerledes, men jeg vil vise alle at jeg kan gjøre mange ting. Jeg ønsker å bevise det på TV», står det på siden.

Jobbtilbud

Nå har flere store kanaler kommet med jobbtilbud til Mélanie. De nasjonale tv-kanalene France 2 og BMFTV er blant dem som vil la 21-åringen prøve seg, skriver The Telegraph.

Det blir riktig nok ingen fast ansettelse med det første, men Mélanie skal få prøve ut hvordan det er å presentere været. Den første tv-sendingen hennes blir antakeligvis 27. mars

En talsperson for Unapei sier i en uttalelse at kampanjen har vært svært vellykket, og at den har løftet profilen til mennesker med Downs syndrom.

– I dag er mennesker med en funksjonshemning usynlige. Alle likerklikkene er et tegn på sterk støtte, vi er forbløffet over hvor raskt Facebook-siden ble en suksess, sier talspersonen.