Donald Trumps administrasjon vil trolig kunngjøre «en ny presidentordre om innreiseforbud» mandag, melder flere amerikanske medier og viser til anonyme tjenestemenn i Trump-administrasjonen.

Det var ventet at Trump skulle presentere den nye ordren allerede forrige uke, men det ble utsatt etter at Trumps tale til Kongressen fikk overveldende positiv respons.

– Vi vil at presidentordren skal få sitt eget «øyeblikk», sier en tjenestemann til CNN.

Ny versjon

Ordren er ventet å være en revidert versjon av innreiseforbudet Trump innførte i januar, ifølge Washington Post.

Det opprinnelige forbudet – som rammet borgere fra Irak. Iran, Jemen, Libya, Somalia, Sudan og Syria – ble stoppet i domstolene, og fikk stor kritikk internasjonalt. Tjenestemenn har fortalt at Trump nå jobber med «en ny og bedre definert ordre».

Beskyttelse mot terrorister

Presidenten og hans rådgivere har forsvart innreiseforbudet og gjentatte ganger sagt at det er nødvendig for å beskytte amerikanere mot terrorister som kunne komme seg til USA som flyktninger eller som tilreisende fra et av de overveiende muslimske landene som var listet opp i forbudet.

Trump har gjentatte ganger sagt at han er overbevist om at regjeringen vil vinne fram i rettstvisten om innreiseforbudet.

(TV 2/NTB)