Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt eller har kolonnekjøring på grunn av kraftig vind og snøvær, melder Veitrafikksentralen.

Søndag er E134 over Haukelifjell stengt, og det kommer den til å være ut dagen, ifølge Statens vegvesen.

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7,5 tonn, og for de større er det kolonnekjøring.

På riksvei 13 over Vikafjellet er det kolonnekjøring for alle typer kjøretøy. På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet kan det bli innført kolonnekjøring på kort varsel. Det samme gjelder fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland.

Det beste alternativet om man absolutt må ta seg over fjellet synes å være E16 over Filefjell, oppsummerer reporter Tor Godal på Haugastøl søndag ettermiddag.

Se reportasje øverst i saken.

– Pakk nok mat

Det er foreløpig ikke meldt om ulykker som følge av uværet, men Vegtrafikksentralen oppfordrer folk til å forberede seg godt om de skal ut og kjøre i fjellet.

– Man må undersøke værforhold og ta med seg alle notiser om at det kan bli innført kolonne på ulike overganger. Beregn god tid og pakk med deg nok mat og drikke, sier Hanne Anette Nordheim, vakthavende trafikkoperatør til TV 2.

Avtar på mandag

Storm-meteorologer har allerede oppfordret folk på fjellet til å kjøre hjem på grunn av uværet. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestlandet, Sør-Trøndelag, Buskerud, Oppland, Hedmark, Telemark og Agder-fylkene.

Uværet bygget seg opp lørdag kveld og fortsetter med uendret styrke søndag. Først mandag vil nedbøren avta, men det vil fremdeles være mye vind.

(TV 2/NTB)