Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringens storstilte satsing på vei og bane kan sette fart på boligutbyggingen utenfor de store byene, og Eiendom Norge har sett nærmere på hvilke områder som blir fremtidens heteste boligmarkeder.

  • Hønefoss-området trekkes frem fordi den nye jernbanen etter planen skal halvere reisetiden mellom Hønefoss og Oslo.
  • Eiendomsmeglerne er spent på utviklingen i området mellom Stavanger og Bergen.
  • Bodø vurderes også som spennende, på grunn av planene om en ny flyplass som resulterer i en ny bydel.

– Planene som legges frem, vil ha veldig mye å si for både bo- og arbeidsmarkeder. Nå ser man dette mer i sammenheng. Hønefoss trekkes frem som et veldig naturlig sted, reisetiden til Oslo blir veldig kort hvis Ringeriksbanen kommer på plass, og vil bli et veldig attraktivt sted å bo, sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

– Reisetid veldig viktig

Han trekker også frem byene i Østfold og Vestfold, og mener disse stedene vil øke sin attraktivitet når reisetidene blir kortere.

– Reisetiden er veldig viktig. Både hvor lang tid det tar, men også stabiliteten når du er avhengig av offentlig kommunikasjon. Det hjelper deg ikke at det tar tre kvarter inn til byen hvis toget står. Det er mange elementer i denne transportplanen som blir viktig. For den nye Oslotunnelen er det helt avgjørende at det legges så mye penger på bordet for å få det plass, slik at togene går mer stabilt, sier Dreyer til TV 2.

Sjefen i Eiendom Norge sier at det er grunn til å tro at boligprisene i Oslo gjør at veldig mange vurderer mer seriøst å flytte ut av hovedstaden.

– De vet at det kommer til å satses hardt på samferdsel. Vi har også sett andre eksempler; da den nye motorveien ble bygd ut i Kristiansand, ble det et løft i byer som Lillesand og Grimstad på grunn av den nye veien. Dette kommer til å løfte boligprisene utenfor Oslo-gryta, sier Dreyer.