Jakttragedien i Balsfjord: Siktede (41) er løslatt

Det skal ha gått flere minutter mellom de to skuddene den siktede 41-åringen avfyrte.

DREPT: En mann (26) ble skutt og drept i en jaktulykke i Balsfjord tirsdag. Foto: Thor Harald Henriksen/Nordlys
DREPT: En mann (26) ble skutt og drept i en jaktulykke i Balsfjord tirsdag. Foto: Thor Harald Henriksen/Nordlys

Den 41 år gamle mannen som tirsdag skjøt og drepte en 26-åring under revejakt i Balsfjord i Troms, løsnet to skudd, men bare det siste traff.

Mannen har forklart at det gikk flere minutter mellom skuddene, skriver Nordlys.

Jegeren er siktet for uaktsomt drap og har i avhør erkjent at han skjøt mot Mads Håvard Larsen (26), som døde av skadene.

Både Larsen og 41-åringen beskrives som kamerater og lidenskapelige jegere.

Siktede var torsdag ettermiddag fortsatt i politiets varetekt, men er nå løslatt.

Det melder Nordlys.

– Dersom man skal varetektsfengsles er det krav om fare for bevisforspillelse, gjentakelse eller unndragelse. Disse vilkårene er ikke til stede, sier politiadvokat Henriette Birkelund til avisen.

41-åringen har forklart at det hele var en ulykke. Da han skulle felle en rev, traff han Larsen med et rifleskudd.

41-åringens forsvarer opplyste til TV 2 onsdag at siktede ikke visste at det befant seg andre personer i terrenget han jaktet i.

– Han er svært preget av situasjonen, og har det veldig vondt. Han kjenner jo avdøde, og det gjør situasjonen svært vanskelig, sier forsvarer Svein Kristian Wikstrøm til TV 2.

Politiet fikk melding om at en mann var skutt i en jaktulykke inne på området til avfallsanlegget på Stormoen i Balsfjord kommune klokken 19.14 tirsdag.

Perpetuums avfallsanlegg på Stormoen tiltrekker seg både fugl og rovdyr, og området er godt kjent blant lokale revejegere, skriver Nordlys.

Den siktede 41-åringen varslet selv politiet om saken, og 26-åringen ble konstatert død da ambulansefolkene kom fram. Mads Håvard Larsen er sønnen til Balsfjord-ordfører Gunda Johansen.

NTB/TV 2