DRONERYKTER: Ifølge The New York Times har Snap Inc. arbeidet med en drone. Reuters har tidligere skrevet at selskapet har ansatt flere hundre ingeniører. Illustrasjonsfoto: Alexander Klanderud/TV 2 
DRONERYKTER: Ifølge The New York Times har Snap Inc. arbeidet med en drone. Reuters har tidligere skrevet at selskapet har ansatt flere hundre ingeniører. Illustrasjonsfoto: Alexander Klanderud/TV 2 

Amerikansk storavis:

– Snapchat utvikler drone

Selskapet bak applikasjonen Snapchat har arbeidet med en drone, ifølge The New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor høst bytter Snapchat navn til Snap Inc., og lanserte samtidig en spesiell solbrille. Solbrillen fikk navnet «Spectacles» og er utstyrt med en integrert videokamera.

Selskapet hevdet selv at de hadde laget et av verdens minste trådløse videokamera, som ved hjelp av Wi-Fi og Bluetooth-kan overføre bilder til Snapchat-applikasjonen.

Nå ser det imidlertid ut til at videosolbriller bare er starten for det Los Angeles-baserte selskapet. Det meste har så langt handlet om Snapchat-applikasjonen for Snap, men nå definerer selskapet seg som et moderne kameraselskap.

En drone er et av produktene som selskapet har jobbet med, ifølge den amerikanske storavisen The New York Times.

«Snapchat-drone»

Opplysninger om «Snapchat-dronen» kommer fra tre kilder som har kjennskap til prosjektet. Dronen kan gi brukerne mulighet å ta videoer og bilder fra luften, skriver avisen.

Det er ikke kjent når eller om dronen kommer i salg. I likhet med andre teknologibedrifter arbeider også Snap med prosjekter som aldri ser dagens lys, skriver The New York Times. Snap har nektet å kommentere avisens opplysninger.

Dette dog ikke først gang at Snap og droner er tema i mediene. I desember skrev Business Insider at selskapet var i samtaler med droneselskapet Lily Robotics, men noen avtale om oppkjøp kom aldri på bordet.

Lily-dronene var spesielle fordi de skulle kastes opp i luften og deretter automatisk følge etter eieren, noe som er praktisk under for eksempel sportsaktiviteter. Selskapet ble imidlertid lagt ned tidligere i år. Over 60.000 mennesker forhåndsbestilte dronen, som aldri ble levert, skriver Forbes.

Har ansatt ingeniører

Selv om noen «Snapchat-drone» er langt fra bekreftet, tyder mye på at Snap Inc. vil satse på maskinvare i fremtiden.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har selskapet har ansatt hundrevis av ingeniører. Disse skal arbeide med maskinvare og såkalt AR-teknologi. I tillegg har selskapet opprettet Snap Labs, som skal jobbe med hemmelige prosjekter, melder nyhetsbyrået.

Verdsettes til 24 milliarder dollar

I forbindelse med børsnoteringen torsdag har selskapet beskrevet seg selv som et kamera-selskap.

– Vi tror at å gjenoppfinne kameraet representerer vår største mulighet til å forbedre måten folk lever og kommuniserer på, har selskapet uttalt, ifølge blant annet CNBC.

Aksjekursen settes til 17 dollar i forbindelse med børsnoteringen. Det innebærer at selskapet er verdt 24 milliarder dollar, noe som tilsvarer i overkant av 200 milliarder kroner.

Børsnoteringen av Snap er den største i teknologibransjen siden det kinesiske e-handelsnettstedet Alibaba gikk på børs i 2014. Det er den største teknologinoteringen i USA siden konkurrenten Facebook i 2012, skriver nyhetsbyrået.