Det hersket stor forvirring på Tromsø lufthavn da samferdselsminister Ketil Solvik Olsen (Frp) og stortingsrepresentant for Høyre Kent Gudmundsen nektet å svare på hvorfor de befant seg i ishavsbyen i dag.

Planen til statsråden var å presentere nyheten om at den nye E8 er inne til forslaget til ny Nasjonal Transportplan, men det nektet statsråden å bekrefte da TV 2 uoppfordret møtte opp på flyplassen.

Solvik Olsen og Gudmundsen hadde nemlig gjort en eksklusiv avtale med NRK Troms.

– Verste jeg har opplevd

Verken TV 2, Nordlys eller iTromsø ble informert om at ministeren og stortingsrepresentanten skulle til Tromsø. Likevel skjønte TV 2-reporter Egil Pettersen at noe var i gjære, og møtte uoppfordret opp på flyplassen.

– Dette er det verste jeg har opplevd i min karriere som journalist. Jeg ble bløffa rett i ansiktet av en minister og en folkevalgt stortingspolitiker. Vi visste at E8 utbyggingen var inne i transportplanen og at det var derfor de kom, likevel lyver han meg rett i ansiktet, sier Pettersen.

Etter intervjuet på flyplassen, hvor Solvik-Olsen nektet å svare på hvorfor han hadde tatt turen til Tromsø, fulgte så TV 2 og de to lokalavisene etter bilkortesjen til Solvik-Olsen og Gudmundsen rundt øya. Der hadde allerede NRK møtt opp til den avtalte seansen med regjeringsmedlemmene. Det hele endte med at regjeringspartiene bestemte seg for å invitere alle til en pressekonferanse – som egentlig ikke skulle ha vært en pressekonferanse.

– Tatt på senga

Også lokalavisa Nordlys reagerer sterkt på seansen som skjedde i dag.

– Dette er noe borgerne i Nord-Norge har ventet på i 30 år, også velger man å utelate de viktigste lokalavisene, sier sjefredaktør Helge Nitteberg.

Stortingsrepresentant Gudmundsen svarer bekreftende på det som skjedde, men mener historien er tatt ut av proporsjoner.

– På flyplassen ble vi rett og slett tatt på senga. Det var det som skapte den situasjonen. Det var ikke løgn, men det var en bevisst unngåelse på direkte spørsmål. Det ville vært urimelig overfor det mediet vi hadde lovt historien til å gi den bort da. Dette er tatt ut av proporsjoner. Når vi innkaller til en pressekonferanse, får man ofte ikke den dekningen man ønsker, og derfor ønsket vi å løfte saken ved å gi den til NRK.

Likevel innrømmer Gudmundsen at de gjorde en feilvurdering da de så hvor stort omfang denne saken fikk.

–- I etterpåklokskapens navn vil jeg beklage overfor de journalistene som møtte opp på flyplassen. Vi gjorde en revurdering da vi så hvor stort omfang saken fikk og inviterte derfor de lokale mediene og TV 2 til pressekonferansen.