Tutta om Trump: – Jeg kjenner ingen som liker seg selv bedre enn ham

ORLANDO, USA (TV 2): Suzann Pettersen har reagert på flere ting Trump har sagt og gjort som president, men hun ville likevel stemt på ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For over ti år siden møtte Suzann «Tutta» Pettersen USAs president Donald Trump (70) på en av hans golfbaner på West Palm Beach i Florida. Siden da har de blitt gode venner som treffes og ringes jevnlig.

Da Trump kastet seg inn i kampen om presidenttittelen klarte hun ikke å se for seg kameraten skulle stå igjen som vinner.

– Dersom du sier at verdens mektigste mann skal hete Donald Trump, vet jeg ikke om det skal være et humorshow eller realitet, sa Tutta til TV 2 under valgkampen.

Men klokken 05.41 natt til onsdag 9. november var det klart: Donald J. Trump er USAs 45. president.

I natt taler Trump til Kongressen for første gang. Se talen direkte på TV2.no og på Nyhetskanalen klokken 03.00.

– Følte ikke at jeg gjorde noe galt

Nyheten om at eiendomskongen og reality-stjernen skulle skyve Barack Obama ut av det ovale kontor, kom overraskende på Tutta, selv om hun visste at sjansene var reelle.

– Muligheten var jo der, han var jo én av to kandidater og det var 50 prosent sjanse for at han kunne vinne. Men jeg vet ikke om han selv var innforstått med at han faktisk kunne vinne, sier Tutta i et nytt intervju når TV 2 er på hjemmebesøk hos henne i Orlando.

Etter valget postet Tutta en gratulasjon på Twitter.

«Hatten av for denne mannen, Donald Trump. Du klarte det! Mr. President ;) Gratulerer, min venn.»

Kort tid etter fjernet hun innlegget, men en halvtime senere var det tilbake i en noe redigert form – det skapte flere medieoppslag.

– Det er helt naturlig å sende en hyggelig melding til folk man kjenner, uavhengig av hvilken profil de har. Det var ingen politisk agenda med beskjeden min. Jeg ønsket bare å uttrykke min glede for at han har oppnådd noe han har ønsket. Det var en snill melding og jeg følte ikke at jeg gjorde noe galt, forteller hun.

Tror egoet har vokst

Siden innsettelsen 20. januar har ikke Tutta snakket med kompisen som har vært opptatt med å innlosjere seg i Det hvite hus i Washington D.C.

– Donald – eller mister president som man må kalle ham nå – har blitt Amerikas president for de neste fire årene, og da må man bare stole på at han og de menneskene han har rundt seg gjør en god jobb. Men jeg tipper at han stortrives i den rollen han har nå, sier hun og ler.

– Jeg kjenner ingen som liker seg selv bedre enn ham og jeg tenker at egoet han ikke har blitt mindre etter å ha fått den tittelen han har nå.

Hun ønsker ikke å kommentere politikken hans – men det er ikke nødvendigvis fordi hun ikke har en mening om den.

– Hva jeg mener om ham eller systemet der borte får bli min greie, men jeg har som alle andre tanker og ideer om ting som blir gjort. Man kan være uenig i mye av det som blir sagt, gjort og skrevet, men det er ute av vår kontroll. Man må stole på at de vet hva de driver med, sier golferen.

Ville stemt på Trump

På spørsmål om hvem hun ville stemt på i det amerikanske presidentvalget, svarer hun kontant:

– Det hadde jeg helt klart blitt Trump. Jeg liker jo ikke Hillary Clinton, så da må det bli ham.

Hun regner med å treffe Trump igjen til sommeren under U.S Open som arrangere på én av hans baner. Men hun tror ikke det vil bli annerledes å treffe ham med en presidenttittel.

– Jeg prøver å forholde meg til den relasjonen jeg har til ham, og det er gjennom golfsporten. Jeg har ikke annet enn gode ord å si om ham fra mine erfaringer.

«Verdens peneste golfspiller»

Trump er kjent for å komme med nedlatende eller fornærmede uttalelser om kvinner, men Tutta har ikke sett en mann med dårlig kvinnesyn.

– For damegolf har han vært en ekstremt viktig støttespiller. Han har hjulpet oss og vært en viktig brikke i å prøve å utvikle kvinnegolf, tro det eller ei.

Hun forteller imidlertid at han er svært opptatt av kvinners utseende.

– Hver gang jeg prater med ham på telefonen så spør han alltid på ett eller annet tidspunkt i samtalen om jeg vil være verdens beste kvinnelige golfspiller eller verdens peneste. Jeg bryr meg lite om skjønnhet, så jeg svarer «den beste». Da sier han alltid «selvfølgelig skal du være verdens peneste, men spille golf i tillegg». Det er jo ham i et nøtteskall, sier hun og ler.

Selv om det ikke er noe å si på golfentusiasmen til presidenten, så er ikke ferdighetene like mye å skryte av.

– Han sier at han er verdens beste putter, men han er ikke så veldig god. Han har bare gode hjelpere, sier hun og ler.