Den ufødte jenta har allerede fått navnet Eva.

Ekteparet Keri og Royce Young fra Oklahoma City venter sitt andre barn om kort tid. Men det er et stort skår i gleden, for de vet at tiden med Eva blir så altfor kort, skriver The Telegraph.

For selv om Keri både kjenner spark og kan føle datterens hjertelyd så vil hun trolig ikke leve mer enn knappe 24 timer.

Superheltinne

I uke 19 i svangerskapet fikk nemlig Young beskjed om at datteren ville bli født uten hjerne, som er en følge av den sjelden diagnosen anencephaly.

Royce Young beskriver hvordan det var å få beskjeden om at datteren ikke vil leve mer ett et par døgn, og hvordan han samtidig ble vitne til konas utrolige reaksjon.

– 30 sekunder etter legene fortalte oss at Eva ikke var perfekt – midt i den verste gråtingen, ser Keri opp på legen og spør: Hvis jeg går hele svangerskapet – kan vi donere organene hennes da?

For ektemannen ble Keris utrolig styrke et sterkt øyeblikk.

– Jeg ble en tilskuer i mitt eget liv. Jeg så en superhelt finne sine superkrefter. I det verste øyeblikket i hennes liv, hvor hun akkurat har funnet ut av barnet hennes skal dø, så tok det henne mindre enn ett minutt å tenke på noen andre. Det er noe av det sterkeste jeg har opplevd, forteller Royce.

Han jobber selv som forfatter, og har valgt å dele parets sterke historie i sosiale medier.

Fortjener å møte oss

Beslutningen om å fullføre svangerskapet var tøff, men ekteparet var aldri i tvil. Muligheten til å redde flere andre barns liv veiet tyngst.

– Vi gjør det ikke for å være så fantastiske mennesker. Vi innså at Eva lever, at hun er vår datteren og at hun fortjener å møte sin mor og far. Det ga oss viljestyrke til å fortsette. Å donere vekk organene var det Keri som tenkte på, nærmest umiddelbart, forteller Royce.

Paret har fra før sønnen Harrison (2).

Ifølge Royce så nærmer det seg termin, og han beskriver det som svært blandede følelser.

– Det blir fantastisk å møte Eva, men det kommer jo på en bekostning. Vi drar på sykehuset for å føde, men reise hjem igjen uten et baby, sier den kommende tobarnsfaren.