Amerikanske Jessica Medingers sterke ord om kreft har spredt seg over hele verden.

Men det er ikke Jessica selv som er syk – det er sønnen hennes, Drake (10).

– Det er virkeligheten

I et svært personlig Facebook-innlegg har Jessica valgt å vise og forteller hvordan leukemien har tatt over livet deres.

Bildet delte hun i forbindelse med den Internasjonale kreftdagen, og hun har fått enorm respons.

Medinger har valgt å dele et bilde hun tok av Drake, som viser hvordan 10-åringen har det. Han er avbildet på badet om morgenen, med tydelige sterke smerter.

Drake Medinger før han ble alvorlig kreftsyk. Foto: YouCaring
Drake Medinger før han ble alvorlig kreftsyk. Foto: YouCaring

– Bildet jeg deler er fra i morges, og før dere skriker om at jeg deler et bilde hvor han er undertøyet – så viser det ikke mer enn i badetøy. Og livet er ikke alltid politisk korrekt og pent. Det er virkeligheten. Og livet er ikke pent, og kreften kan ødelegge et menneske, skriver Medinger på Facebook.

Drake fikk diagnosen leukemi i september 2012. Han gjennomgikk omfattende behandling, og da han endelig ble litt bedre fikk han nok et slag i ansiktet. Han fikk diagnosen testikkelkreft.

Moren forteller videre at bildet av Drake ble tatt etter at hun bar sønnen sin ut på badet.

– Det er skinn og bein, for jeg må be på mine knær om at han skal spise én grønn bønne til middag eller orke ett glass vann i løpet av dagen. Det er slik det er å ha sønnen din sovende ved siden av deg, fordi han er redd noe skal skje. Han er redd for dø, skriver hun.

Det svært personlige innlegget er delt over 107.000 ganger på Facebook, og har fått 458.000 likes.

44 piller hver dag

Ærligheten til Medinger har truffet svært mange, og familier med barn i samme situasjonen er blant de mange tusen som har kommentert innlegget.

– Dette er hvordan det er å ha nattlige samtaler med en tiåring, som spør om han kommer til himmelen hvis han dør. Dette viser at han er for svak til å komme seg ut av sengen eller til å gå, forteller Medinger.

Den tapre 10-åringen tar opp mot 44 piller hver eneste dag, i et håp om å slå ut kreften.

– Dette er ham, som forteller meg: Mamma, jeg kommer ikke til å overleve, beskriver moren.

Jessica forteller videre at sønnen har så sterke smerter at han ikke orker at hun tar på ham, og at han er avhengig av morfin for å komme seg gjennom én dag. Drake er redd han ikke skal få oppleve sin 11. bursdag.

– Dette er ham og meg, hvor jeg forteller at jeg skal fortsette og kjempe for ham når han ikke orker mer, skriver hun.