RYKTEFLOM: Det er en rekke spekulasjoner knyttet til den neste utgaven av Apples iPhone. Dette bildet viser dagens toppmodell, iPhone 7 Plus.
RYKTEFLOM: Det er en rekke spekulasjoner knyttet til den neste utgaven av Apples iPhone. Dette bildet viser dagens toppmodell, iPhone 7 Plus. Foto: Josh Edelson/AFP

Stor rykteflom: Slik kan neste iPhone bli

– Lanseres trolig med 3D-kamera verden ikke har sett maken til, sier ekspert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høsten 2017 vil markere iPhones 10 års jubileum, og det er ventet store design-endringer.

Vinterlanseringer fra både Samsung og LG gjør at det også kommer lekkasjer om tre nye iPhone modeller – et halvt år før forventet lansering.

Scanner ansiktet ditt

Den nye toppmodellen får trolig en 5,8 tommer stor OLED-skjerm som dekker hele fronten. Det er ventet at den nye modellen vil komme uten fingeravtrykkleser, og at den såkalte «hjem-knappen» blir usynlig. Dette skriver KGI-analytiker Ming-Chi Kuo, ifølge Apple Insider.

Ifølge Ming-Chi Kuo kan man også forvente et nytt og revolusjonerende kamera, skriver Apple-nettstedet Macrumors.

– Det nye front-kameraet skal kunne gjenkjenne ansiktet ditt og bli brukt for å låse opp mobilen din, forklarer Magnus Brøyn, leder i IT-selskapet Coxit.

I tillegg skal det nye kamera kunne scanne ansiktet ditt og lage virtuelle 3D-ansikt egnet for spill.

– En teknologi verden ikke har sett maken til, fortsetter Brøyn.

Tidligere er det blitt skrevet at den nye toppmodellen vil få støtte for trådløs lading med lang rekkevidde. Alle er imidlertid ikke like sikre som dette. Ifølge en annen rapport som Apple Insider har fått tilgang til, vil iPhone 8 trolig få trådløs lading, men ikke nødvendigvis en løsning med lang rekkevidde.

De fleste har til nå tatt utgangspunkt i at den nye telefonen vil få navnet iPhone 8. Men enkelte spekulerer i et jubileumstelefonen kan komme til å bli kalt iPhone X, da det det er 10 år siden Apple lanserte sin første telefon.

Det er imidlertid lenge til en eventuell lansering, og ingenting er så langt bekreftet av Apple.

Flere hundre dollar dyrere

Ønsker du deg den nye toppmodellen til iPhone, må du likevel grave dypt i lommeboka. Den nye modellen er ventet å koste flere hundre dollar mer enn iPhone 7, ifølge Macrumors.

Det skremmer likevel ikke folk fra å kjøpe de nye modellene. Counterpoint Research tror Apple kan selge over 20 millioner enheter av modellen i Kina alene i fjerde kvartal.

Det spekuleres også i en Apple-lansering allerede i mars. Den vil etter all sannsynlighet handle om iPader, men mange skriver at det kommer en rød iPhone 7 og en iPhone SE med større lagringsplass.

I helgen arrangeres den årlige Mobile World Congress-messen i Barcelona. Der vil Samsung, LG, Huawei og de andre produsentene lette litt på sløret. Det ventes også at Nokia er tilbake med flere nye telefoner. Apple er aldri med på slike messer.