Den russiske milliardæren Andrej Melnichenkos seilyacht er tatt i arrest etter pengekrangel. Her er den fotografert under et Kristiansand-besøk tidligere i februar. Sailing Yacht A er 468 fot og forlot nylig verftet i Kiel i Tyskland
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Den russiske milliardæren Andrej Melnichenkos seilyacht er tatt i arrest etter pengekrangel. Her er den fotografert under et Kristiansand-besøk tidligere i februar. Sailing Yacht A er 468 fot og forlot nylig verftet i Kiel i Tyskland Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Superyacht tatt i arrest for ubetalte millionregninger

Har seilt fra regning på flere hundre millioner kroner – tatt i arrest i Gibraltar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superyachten «Sailing Yacht A» er tatt i arrest i Gibraltar, etter at det er rettet et krav om 15,3 millioner euro, eller rundt 136 millioner kroner, fra verftet som bygget det som kalles verdens råeste båt, melder Gibraltar Chronicle.

Det tyske verftet vant nylig frem i retten i Gibraltar i at yachten og dens eier, den russiske milliardæren Andrej Melnichenko, skylder millionene.

En talsmann for skipet opplyser til Gibraltar Chronicle at det ikke er uvanlig at det er uenighet om det endelige oppgjøret, men er samtidig overrasket over at skipet ble tatt i arrest siden partene er i dialog.

Båten var ifølge DN på vei til et verft i Spania for ytterligere tilpassinger da den ble tatt i arrest mens den bunkret i Gibraltar.

«Sailing Yacht A» var tidligere i februar i Kristiansand, etter å ha seilt fra verftet på bredden av Kiel-kannalen 5. februar. Ifølge DN sparte eierne 700 millioner kroner på å gå direkte til en havn utenfor EU, fordi den tyske merverdiavgiften på 19 prosent da blir refundert. Båten hadde en totalpris på svimlende 3,7 milliarder kroner.