Senterpartiet fikk i TV 2s måling i begynnelsen av februar sin høyeste oppslutning på nesten 20 år, og seiler for tiden i medvind.

Nå får de også drahjelp på kjendisfronten, etter at Farmen Kjendis-deltaker og tidligere supermodell Vendela Kirsebom (50) har takket ja til å bli med i Senterpartiet.

Det er avisen Østlendingen som fikk bekreftelsen fra Kirsebom, etter at hun ble et tema på fylkesårsmøtet for Senterpartiets lokallag i Hedmark.

Utfordret

Da oppfordret fylkesleder Aasa Gjestvang sin partileder Trygve Slagsvold Vedum til å gi Vendela Kirsebom gratis medlemskap i partiet.

– Jeg ble etter hvert hektet, Ikke minst ble jeg imponert over supermodellen Vendela. Hun har aldri mjølket ei ku før og langt fra stelt griser. Men hun satt likevel egne ord på det matproduksjon handler om; respekt for dyr, bonde og mat, sier Gjestvang.

– Jeg hørte i går fra en journalist at jeg ble tilbudt medlemskap fra Senterpartiet og det er kjempemorsomt og fantastisk hyggelig, sier en storfornøyd Vendela Kirsebom til TV 2.

Viser sin støtte til bøndene

Hun håper at hennes politiske engasjement kan hjelpe norske bønder og den viktige jobben de gjør.

– Det er fantastisk at hele Norge engasjerer seg sånn og at Vedum har sett Farmen kjendis! Jeg vil veldig gjerne gi support til bønder og dyr og matproduksjon i Norge. Så hvis jeg kan det så blir jeg veldig glad. Jeg har stor respekt for dyr og det arbeidet som går til å drive med dyr og at vi får god kvalitet på kjøtt og melk og annet fordi bonden står på og elsker sine dyr, sier hun.

Vendela Kirsebom kom til finaleuken i Farmen Kjendis, men måtte gi tapt for Leif Einar «Lothepus» Lothe under en avgjørende konkurranse der deltakerne skulle ta seg raskest mulig gjennom en hinderløype.

Det var til slutt «Lothepus» som stakk av med seieren i Farmen Kjendis, i den mest sette Farmen-finalen gjennom tidende. På det meste så 1,5 millioner at Lothepus vant finalen foran Ida Gran-Jansen.