«Tåken ligger over Oslo lufthavn i dag, fredag. Det vil føre til forsinkelser i flytrafikken,» skriver Oslo lufthavn på Twitter.

Fredag er starten på vinterferien for store deler av Østlandet, og det innebærer ekstra mange reisende.

– Det er cirka 15.000 flere reisende i dag enn på en vanlig fredag, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen ved Oslo lufthavn til TV 2.

Flyplassen regner med over 80.000 reisende fredag, og været kan skape problemer for de som skal ut og fly.

Normal trafikk fredag ettermiddag

– Det er veldig tykk tåke for øyeblikket, men akkurat nå har jeg fått melding om at tåken letter litt, så det blir kanskje en bedring i værsituasjonen, sier Westher Andersen klokken 08.15.

Trafikken på Oslo lufthavn har gått som normalt fredag morgen. Klokken 12.30 meldes det om en punktlighet på 70 prosent.

– Nå går det veldig fint. Enkelte avganger har fått forsinkelser på mellom 15-30 minutter, men syv av ti fly er i rute, opplyser Westher Andersen til TV 2 i 12.30-tiden fredag.

TRAVEL DAG PÅ JOBBEN: Joachim Westher Andersen venter storinnrykk på Oslo lufthavn fredag. Foto: TV 2
TRAVEL DAG PÅ JOBBEN: Joachim Westher Andersen venter storinnrykk på Oslo lufthavn fredag. Foto: TV 2

Ba folk om å ha tålmodighet

TV 2s reporter på Oslo lufthavn forteller om stor trafikk og mange reisende med skiposer og store bager. Joachim Westher Andersen ba fredag morgen folk smøre seg med litt ekstra tålmodighet.

– Alle har lyst til å komme seg raskt av gårde, og det er veldig mange som har med seg mye bagasje. Det er golfkøller, ski og mye annet. Sørg for at du har kjøpt det du skal ha av spesialbagasje, finn det riktige området og følg skiltingen, så bør dette gå veldig bra, sa han.

(©NTB/TV 2)