Om du er av typen som verken liker edderkopper eller slanger, er denne videoen av det slaget som kan holde deg våken om natten. Trøsten får være at hendelsen skjedde i Australia.

Det var ansatte ved motorfirmaet North Vic Engines i Cobram i Australia som filmet hendelsen og la den ut på selskapets Facebookside. Videoen tok helt av på nett og har i skrivende stund blitt sett 5,5 millioner ganger.

Redback

– Vi hadde besøk i dag av en liten slange. Heldigvis fant kjæleedderkoppen vår den og drepte den for oss, heter det i teksten til videoen som ble postet 15. februar.

Edderkoppen det er snakk om er en redback, en av få edderkopper som er så giftig at den kan være svært farlig for mennesker.

– Kill shot!

I videoen har en liten slange satt seg fast i nettet til verkstedets «kjæleedderkopp». Filmen viser hvordan edderkoppen resolutt nærmer seg slangen mens den kjemper for å komme seg løs.

I passe avstand bak slangens hode biter edderkoppen seg i den dødsdømte slangen.

«He's got him. Kill shot!» sier en av mennene som filmer seansen i verkstedet.

Blant de mange som har kommentert videoen, er det skeptikere som ikke kan tro at et edderkoppnett kan være sterkt nok til å holde en slange fanget. De tror slangen må ha vært festet på en fiskekrok da edderkoppen angrep.

For å tilbakevise påstanden, publiserte karene en annen video av en slange som hadde viklet seg inn i et edderkoppnett på verkstedet.

– For all the haters! skriver mekanikerne.

Edderkopp tok gnager

Australia har flust av skumle dyr, og det er ikke første gang en edderkoppvideo fra landet «down under» får folk til å sperre opp øynene.

I oktober i fjor fikk Jason Womal massiv oppmerksomhet etter at han publiserte en video av en gigantisk huntsman-edderkopp som bærer en hel mus oppover langs kjøleskapet.

Se videoen: