Da Whitney Kittrell fra Utah i USA ble alenemor for over tre år siden, ga hun seg selv et løfte.

Hun skulle gjøre alt hun kunne for å gi barna sine en «normal» oppvekst, selv om det ville medføre at hun måtte gå ut av sin komfortsone, skriver hun på sin Facebook-profil.

Så da sønnen nylig fikk vite at det skulle være far og sønn-frokost i barnehagen, var ikke alenemoren i tvil om hva hun skulle gjøre.

Kledde seg ut

Kittrell skriver at hun spurte sønnen om hun ville at bestefaren skulle bli med ham på temadagen.

– Han bare smilte og sa «Nei, jeg vil at du skal komme, du er både mamma og pappa», forteller hun.

Og dermed var det bare én ting å gjøre for den kreative moren.

– Jeg fant mitt beste «pappa-antrekk», sminket på litt ansiktshår og ble med på frokosten med min søte sønn, skriver hun.

– Jeg var ganske flau, men jeg kunne ikke unngå å smile da sønnen min introduserte meg for vennene sine og sa «Dette er mamma, hun er pappa også, så jeg tok henne med!», forteller hun.

Rører hundretusener

Facebook-statusen er delt av over 100.000 og har titusenvis av kommentarer. Svært mange røres av alenemorens idé, og sier at hun burde være stolt av sin barneoppdragelse.

– Det har vært overveldende å se responsen. Mennesker som har blitt oppdratt av aleneforeldre har tatt kontakt og takket meg, og latt meg få vite at vi ikke er alene, sier hun til ABC.

Opplevelsen satt også dype spor i Kittrell.

– Da jeg skulle dra, løp sønnen min etter og hang seg rundt halsen min før han hvisket «Mamma, jeg vet at du alltid vil være her og gjøre alt for meg. Takk. Jeg elsker deg». Han kysset kinnet mitt og løp avgårde. Jeg håper han husker denne dagen, for jeg vil aldri glemme hans søte ord.