Elleve personer havnet på sykehuset torsdag formiddag, to med alvorlige skader, da en båt med britiske turister krasjet i en lysinstallasjon i Harstad havn.

Turistene var på tur med det britiske reiseselskapet Inghams, og det lokale båtselskapet som arrangerte turen er B&B Touring.

Nå opplyser politiet i en pressemelding at Harstad-politiet ikke selv får etterforske saken, på grunn av en habilitetskonflikt.

– Politiet i Harstad forestår den umiddelbare etterforskningen, mens den videre etterforskningen vil bli ledet av politi fra en annen region av politidistriktet. Årsaken til dette er at to personer med tilknytning til politiet i Harstad eier firmaet som er involvert i ulykken, skriver de.

Var vitne til ulykken

Den ene av de to eierne er fortsatt ansatt i politiet, mens den andre er tidligere ansatt.

– Ingen av disse var med i ulykkesbåten, men var vitne til ulykken, står det i pressemeldingen.

Politiet opplyser at de to tidligere har søkt om, og fått tillatelse til å ha båtfirmaet som en bigeskjeft ved siden av sin stilling i politiet.

Det har ikke lyktes TV 2 å få kontakt med B&B Touring torsdag kveld, men til Harstad Tidende uttaler firmaet at de «har det utrolig tøft».

To alvorlig skadd

Det var 11 personer i båten som krasjet, og totalt 21 passasjerer og tre mannskap i de to båtene til sammen.

Alle de 11 i ulykkesbåten ble fraktet til sykehus, to av dem alvorlig skadd, men ikke livstruende. De to alvorlig skadde er begge menn, en i slutten av 40-årene og en i midten av 50-årene.

– Tilstanden deres er stabil, sier Per Christian Johansen, pressevakt ved Universitetssykehuset Nord-Norge til TV 2 torsdag kveld.

Ni personer er lettere skadet, mens en har moderate skader.

Ivaretas av kriseteam

De 10 passasjerene i den andre båten blir ivaretatt av kommunens psykososiale kriseteam.

Britiske myndigheter og Statens havarikommisjon er varslet om hendelsen. Årsaken til ulykken er enda ikke kjent, men politiet har i løpet av torsdag ettermiddag og kveld foretatt flere vitneavhør.