Etter en knapp måned som president gir Donald Trump tydelig uttrykk for frustrasjon. Stadige kriser gjør det vanskeligere å gjennomføre presidentens politikk.

– Nok en dag i paradis, skrev Trump på Twitter onsdag.

FBI må orientere senatet

Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn fikk sparken et par dager før Trump beskrev sin nye jobb som et paradis, og nå må FBI og justisdepartementet orientere senatets rettsutvalg om saken, skriver ABC News.

Utvalget krever å få kopier av transkriberte telefonsamtaler mellom Flynns telefonsamtaler med den russiske ambassadøren.

Bakgrunnen var Flynns samtaler med Russlands USA-ambassadør i Washington i slutten av desember. Trumps regjering forklarte at Flynn hadde villedet visepresident Vice Pence om innholdet i samtalene. Dette kostet sikkerhetsrådgiveren jobben.

Problemer i kø

Problemene har ballet på seg for Trump og administrasjonen. Onsdag kveld var det Trumps kandidat til posten som arbeidsminister, Andrew Puzder, som måtte vinke regjeringen farvel. Etter at flere republikanere vendte seg mot ham, ble det klart at Puzder ville bli avvist av Kongressen.

Mens Trumps tvitring, Flynns avgang og anklagene om tvilsomme forbindelser til Russland får mye oppmerksomhet, fortsetter arbeidet med å få gjennom regjeringens og Republikanernes politikk.

Arbeidet bremser opp

I Trumps første uker i Det hvite hus kom hans såkalte presidentordre på løpende bånd. Mange av Trumps tilhengere opplevde ham som handlekraftig og fast bestemt på å oppfylle valgløfter.

Men torsdag var det gått nesten en uke uten noen nye direktiver eller planer om ny lovgiving, skriver nyhetsbyrået AP.

Da det ble klart at Trump ikke ville anke opphevelsen av sitt mye omtalte innreiseforbud til høyesterett, lovet han i stedet nye tiltak. En knapp uke senere var de fortsatt ikke presentert.

Økende kritikk fra egne rekker

Også blant republikanerne i Kongressen er det tegn til misnøye med utviklingen.

– Vi ønsker et klart fokus på vår agenda. Disse stadige avbrytelsene, og støyen skapt av disse spørsmålene som stadig stilles, er distraherende, sier senator John Thune fra South Dakota.

Senator John McCain, en av Trumps krasseste republikanske kritikere, går lenger. Etter Flynns avgang beskrev han regjeringens tilnærming til nasjonal sikkerhet som «dysfunksjonell».

– Hvem har styringen? Jeg vet ikke om noen utenfor Det hvite hus som vet det, sa McCain.

Gransker russland-forbindelser

Demokratene krever grundig gransking av forbindelsene Trump og hans medarbeidere har hatt til Russland. Og granskinger er allerede iverksatt både av FBI og flere kongresskomiteer.

Ari Fleischer, som i sin tid var pressetalsmann for president George W. Bush, understreker at krisehåndtering er en normalsituasjon i Det hvite hus.

– Men når krisene kommer rett oppå hverandre, særlig i den første perioden etter et regjeringsskifte, oppstår følelsen av at de ikke vet hvordan de skal drive sjappa, sier han.

(©NTB/TV 2)