Kong harald fyller 80 år:

– Jeg var livredd for å ta over som konge

Men kongen har ingen planer om å gi seg som monark med det første.

Oslo  20161017.
Kong Harald og dronning Sonja 80 år. I anledning kongeparets 80-års bursdager er kongefamilien fotografert  i den hvite salong på Slottet i Oslo. Dronning Sonja og kong Harald.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo  20161017.
Kong Harald og dronning Sonja 80 år. I anledning kongeparets 80-års bursdager er kongefamilien fotografert  i den hvite salong på Slottet i Oslo. Prins Sverre Magnus (t.v.), kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra, dronning Sonja, kong Harald, Leah Isadora Behn, prinsesse Märtha Louise, Emma Tallulah Behn og Maud Angelica Behn.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo  20161017.
Kong Harald og dronning Sonja 80 år. I anledning kongeparets 80-års bursdager er kongefamilien fotografert  i den hvite salong på Slottet i Oslo. Kronprins Haakon (f.v.), prinsesse Märtha Louise, kong Harald og dronning Sonja.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo  20161017.
Kong Harald og dronning Sonja 80 år. I anledning kongeparets 80-års bursdager er kongefamilien fotografert  i den hvite salong på Slottet i Oslo. Dronning Sonja.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo  20161017.
Kong Harald og dronning Sonja 80 år. I anledning kongeparets 80-års bursdager er kongefamilien fotografert  i den hvite salong på Slottet i Oslo. Kong Harald.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Oslo  20161017.
Kong Harald og dronning Sonja 80 år. I anledning kongeparets 80-års bursdager er kongefamilien fotografert  i den hvite salong på Slottet i Oslo. Prins Sverre Magnus (t.v.), dronning Sonja, prinsesse Ingrid Alexandra, kong Harald, Leah Isadora Behn (sittende foran), Emma Tallulah Behn og Maud Angelica Behn.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
JUBILEUM: I anledning kongeparets 80-års bursdager er kongefamilien fotografert i den hvite salong på Slottet i Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

21. februar fyller kong Harald 80 år - men han har ingen planer om å gi seg som regjerende monark.- Jeg avla en ed til forfatningen. For meg gjelder den livet ut, sier kongen til NTB.Det eneste som får ham til å tre av tronen, er hvis barna ber ham om det, forteller han med humor.Han sier til NTB at alder bare er et tall og at han ikke føler seg som en 80-åring.I 2017 fyller både kongen og dronning Sonja 80 år. - Kongen vil være bortreist på sin fødselsdag o