Det er mye innhold i strømmetjenesten Netflix som ikke er tilgjengelig for alle brukere i alle land. For eksempel har den norske utgaven et annet innhold enn den amerikanske. Og er du på ferie i et annet land, får du ikke tilgang til alt innholdet i norske Netflix.

Kyndige brukere gjør det som kalles for å maskere IP-adressen sin. I praksis betyr det at man endrer sporingsadressen slik at det ser ut som du befinner deg i det landet du ønsker å være i, for eksempel USA.

Nå trenger man ikke lenger å gjøre det – i hvert fall ikke i EU. Nå jobber Europaparlamentet med å liberalisere regelverket, skriver Independent.

Den nye lovgivningen gjør at man får tilgang til utenlandske serier selv om man befinner seg i et annet land. Dette gjelder alle strømmetjenester – ikke kun Netflix.

I praksis vil EU forhindre at leverandører av innholdstjenester bruker folks IP-adresser til å identifisere hvilket land folk befinner seg i.

Hensikten er at folk skal kunne reise rundt i Europa og fortsatt ha tilgang til strømmetjenester. Ifølge EU benytter så mange som halvparten av Internett-brukere seg av strømmetjenester.