Savner du «Snake II» og «Space Impact»? Da har vi kanskje gode nyheter til deg.

Den finske mobilprodusenten Nokia lanserte modellen 3310 i september 2000. Nesten 17 år senere kan den være på vei tilbake.

Selskapet HDM Global, som har overtatt rettighetene til å lage mobiltelefoner under Nokia-merkenavnet, planlegger nemlig en moderne versjon av Nokia 3310. Telefonen vil koste 59 euro, det vil si litt over 500 norske kroner.

Dette skriver det amerikanske teknologinettstedet VentureBeat. Bak nyheten står journalist Evan Blass, som i 2014 ble omtalt som «kongen av lekkasjer» av den britiske kringkasteren BBC. Blass har tidligere avslørt detaljer om en rekke kommende mobiltelefoner.

Kultstatus

Nokia 3310 ble ekstremt populær etter lanseringen i år 2000. Telefonen var utstyrt med et monokrom skjerm med totalt 84 ganger 48 piksler.

Enda viktigere var kanskje de fire mobilspillene «Snake II», «Space Impact», «Pairs II» og «Bantumi». Dessuten kunne den sende tekstmeldinger på inntil 459 tegn, nesten tre ganger så mange som en vanlig SMS.

I motsetning til dagens smarttelefoner, tålte den gamle traveren også en tur i baderomsgulvet. Det var nemlig ingenting å si på byggekvaliteten.

Vi skal heller ikke glemme at Nokia 3310 ble levert med hele 35 ringetoner – og ekstra plass til eierens egne ringelyder. Ved hjelp av annonser i aviser og tegneserieblader kunne brukerne bestille ringetoneversjonen av sin favorittlåt. Det var dessuten mulig å endre utseende på telefonen ved å bytte deksler. Var du eier av en Nokia 3310, utstyrt med et fargerikt plastdeksel og «Daddy DJ» som ringetone, var du definitivt konge i skolegården tidlig på 2000-tallet.

Vi skal heller ikke glemme den legendariske ringelyden «Nokia tune». Når vi i tillegg legger til batteritid på over én uke, er det kanskje ikke så rart at Nokia 3310 har fått kultstatus?

Flere modeller

At selve Nokia-navnet gjør comeback på markedet, er imidlertid ikke noen nyhet.

I fjor ble det klart at Nokia hadde undertegnet en avtale med det nystartede selskapet HDM Global, som står bak produktene som skal bære Nokias varemerke. Selskapet skal investere mer enn 500 millioner dollar i prosjektet i løpet av de neste årene.

HDM Global har allerede lansert telefonen Nokia 6, men foreløpig kun på det kinesiske markedet. Telefonen er utstyrt med operativsystemet Android 7.0 Nougat, skjerm i full-HD og et kamera med 16 megapiksler. Ifølge Venture Beat planlegger selskapet også å lansere Nokia 5, som er en noe rimeligere versjon av den allerede lanserte «storebroren». I tillegg kommer innstegsmodellen Nokia 3, skal vi tro nettstedet.

Selve fasiten kommer den 26 februar. Da har selskapet invitert pressen til et lanseringsarrangement under Mobile World Congress i Barcelona.