Klokken 18.00 mandag kveld møtes delegatene i Oslo Høyre. De skal bestemme hvem som får hvilke plasser på partiets nominasjonsliste før høstens stortingsvalg.

Det er knyttet liten dramatikk til de to øverste plassene som innehas av forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og stortingsrepresentant Nikolai Astrup.

Tredjeplassen er imidlertid mer omstridt. Nominasjonskomiteen har gitt den til stortingsrepresentant Michael Tetzschner. Fabian Stang er på åttende plass etter komiteens innstilling.

Den tidligere Oslo-ordføreren har varslet at han vil utfordre Tetzschner.

– Oppleves som pussig

– Det er ingen tvil om at det oppleves som litt pussig at valget skjer i full offentlighet, sier Stang til TV 2.

– Hvordan oppleves det å stå i denne situasjonen?

– Jeg må tåle at det blir litt støy, men det viktigste er at vi vinner valget. Vi har mange flinke folk og en god politikk, sier han.

– Hvor mye betyr nominasjonen for deg personlig?

– Det synes jeg er helt underordnet. I kveld får jeg vite om jeg skal sitte på Stortinget de neste fire årene eller om jeg skal gjøre noe helt annet, sier Stang.

Frem til høsten sitter han i jobben som statssekretær for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Taper Stang i kveld, kan en lang politisk karriere være over.

– Slutt om jeg taper

– Jeg kan ikke se for meg at det er aktuelt å stille til flere valg enn dette, så det er nok slutt om jeg taper i kveld. Jeg er tross alt blitt 61 år, sier han.

De fleste husker Fabian Stang som den populære Oslo-ordføreren han var. Etter kommunevalget i 2015 var dommen klokkeklar: Stang var Norges suverent mest populære lokalpolitiker. De borgerlige tapte imidlertid valget, og dermed var åtte år som ordfører i hovedstaden over.

I inneværende periode har Høyre seks av Oslos 19 mandater på Stortinget. Gitt at de borgerlige vinner valget, fortsetter trolig Ine Eriksen Søreide i regjeringen og dermed får de inn en ekstra representant som vara.

Kamp om fjerdeplassen?

Dermed er Stang svært utsatt om han blir værende på åttendeplass.

Det har vært spekulert i om Stang ville utfordre Stefan Heggelund, men det blir ikke aktuelt.

– Nei. Lista har en fin sammensetning hva gjelder alders- og kjønnsbalanse. Michael og jeg er like gamle og er begge jurister, så det er mest naturlig å utfordre Tetzschner, mener Stang.

Det er ikke bare spenning rundt tredjeplassen på lista til Oslo Høyre. Det er ventet kamp om fjerdeplassen som står mellom Kristin Vinje og Heidi Nordby Lunde. Taperen får syvendeplassen. Mudassar Kapur (5) og Stefan Heggelund (6) er ansett som sikre.