Mystisk forsvinning: Hva skjedde med Vidar (53)?

HAMAR (ÅSTED NORGE/TV 2): Lille julaften kjørte Vidar Gundersen av veien. Tilsynelatende uskadet gikk han ut av bilen og inn i skogen. Siden har ingen sett ham.

Ved 14-tiden lille julaften i fjor var Vidar Gundersen på vei fra Løten til Elverum via en grusvei som heter Militærvegen.

Et stykke ut på veien mistet han kontroll over bilen og kjørte i grøfta. Vitner til ulykken tilbød å hjelpe ham opp, men dette avviste 53-åringen. Han skal ha forklart at han allerede hadde skaffet en traktor som skulle trekke ham opp.

Småbarnsfaren forlot bilen og gikk inn i skogen. Herfra ringte han en bekjent og sa at han var uskadd og forklarte hvor han var. Etter denne samtalen har mobiltelefonen vært avslått. Det har heller ikke vært andre livstegn fra den savnede 53-åringen.

Vidar Gundersen bodde ikke sammen med familien sin på det aktuelle tidspunktet, og først den 2. januar, 12 dager senere, ble han meldt savnet til politiet.

Kriminelt miljø

Omfattende søk har blitt gjennomført i det aktuelle området, men foreløpig står politiet helt uten spor etter småbarnsfaren.

– Alle spor etter ham slutter på Militærvegen. Det en naturlig hypotese at noe har skjedd ham i skogen, men vi kan ikke utelukke at noe annet kan ha skjedd så lenge han ikke er funnet, understreker Monné.

Politiet kan ikke utelukke at Gundersen fraktet narkotika og kontanter med seg i ulykkesbilen, og at dette kan ha vært en av grunnene til at han ikke ville ha hjelp av fremmede.

– Det blir spekulasjoner, men i og med at han er fra et belastet rusmiljø så er det grunn til å anta at han kanskje ikke ønsket å bli kontrollert av politiet i forbindelse med utforkjøringen, sier politioverbetjent Bjørn Frederik Monné ved Hamar politistasjon til Åsted Norge.

KJØRTE AV VEIEN: Slik endte bilturen den 23. desember. Dette bildet er tatt av en forbipasserende kort tid etter. Et vitne sier at det gikk spor fra bilen og 30 meter ut i skogen. Her ute ender alle spor etter Gundersen (53). FOTO: PRIVAT
KJØRTE AV VEIEN: Slik endte bilturen den 23. desember. Dette bildet er tatt av en forbipasserende kort tid etter. Et vitne sier at det gikk spor fra bilen og 30 meter ut i skogen. Her ute ender alle spor etter Gundersen (53). FOTO: PRIVAT

I tillegg til dette, så vet politiet at 53-åringen i forkant av forsvinningen hadde levd under trusler fra det samme miljøet i hjembyen.

– I hvor stor grad og hvor reelt det var kan vi ikke si helt sikkert, men det er kjent for politiet at han er blitt utsatt for trusler fra dette miljøet, bekrefter Monné.

Skulle feire jul med familien

Selv om de ikke lenger bodde sammen, så var planen at 53-åringen skulle være sammen kona Dayana og deres to barn på julaften. Ifølge Dayana gledet han seg til å feire jul sammen med henne og de to barna.

– Han sa han skulle ordne alt. Han skulle handle inn mat og ha med gaver til barna. Jeg prøvde å ringe ham, men fikk ikke noe svar. Jeg prøvde å ringe kompisene hans. De hadde heller ikke hørt noe, forteller hun.

53-åringen har tidligere vært borte i flere dager, men denne gangen føltes det annerledes, sier Dayana til Åsted Norge. Den 2. januar meldte hun ektemannen savnet.

Alle spor slutter i skogen

Politioverbetjent Bjørn Frederik Monné hos politiet på Hamar sier bilen som ble funnet på Militærveien ikke tilhører Gundersen, men at de via avhør, vitneobservasjoner og ved analyse av data fra 53-åringens mobiltelefon knytter ham til ulykken.

FÅ SKADER: Slik så bilen ut etter utforkjøringen. Vitner på stedet har forklart at Gundersen ikke virket skadet etter at bilen gikk av veien. FOTO: POLITIET
FÅ SKADER: Slik så bilen ut etter utforkjøringen. Vitner på stedet har forklart at Gundersen ikke virket skadet etter at bilen gikk av veien. FOTO: POLITIET

Noen timer etter ulykken passerte en bilfører Mercedes-en som fortsatt sto i grøfta. Bilføreren gikk ut av bilen og har forklart til politiet at man kunne se fotspor som gikk fra bilen Gundersen kjørte og inn i skogen.

Vitnet har fortalt at han fulgte sporene 30 meter inn i området. Politiet bekrefter at de fant de samme sporene.

– Det er spor etter en person som vi antar er den savnende, sier Monné til Åsted Norge.

Den siste telefonsamtalen Gundersen gjennomførte var ved 14.10-tiden. Mobildata politiet har hentet inn viser at personen som ble oppringt av 53-åringen reiste ut for å lete etter ham, men at de søkte i feil område i forhold til hvor ulykken fant sted.

VITNEOBSERVASJONER: Politioverbetjent Bjørn Frederik Monné sier at det har blitt gjort observasjoner av to personer i nærheten av ulykkesstedet på Militærveien den 23. desember. Politiet ønsker å komme i kontakt med personene.
VITNEOBSERVASJONER: Politioverbetjent Bjørn Frederik Monné sier at det har blitt gjort observasjoner av to personer i nærheten av ulykkesstedet på Militærveien den 23. desember. Politiet ønsker å komme i kontakt med personene. Foto: DANIEL BJUR / ÅSTED NORGE

– Det oppsto litt forvirring om hvor han faktisk befant seg, og hvor han sa i telefonen at han befant seg, sier Monné.

Kort tid etter det ble Gundersens telefon slått av, og den har ikke vært i bruk siden.

Vitneobservasjoner

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med to personer som ble observert av vitner i det aktuelle området lille julaften.

Tre forskjellige vitner har fortalt politiet at de observerte to personer gående langs fylkesvei 166 noen timer etter ulykken som inntraff ved 14-tiden.

Militærveien hvor Gundersen kjørte av, er tilknyttet fylkesveien.

– Vitneopplysninger sier fe har sett en dame med en hund som har gått i området og vi ønsker å komme i kontakt med henne for å høre om hun kan ha observert noe, sier Monné.

Den andre personen som ble observert blir beskrevet av flere som en mann som så kald ut og var tynnkledd.

Denne mannen ble observert gående i retning Østre Skogsbygd mellom klokken 15.30 – 16.30 lille julaften. Like etter ble den samme tynnkledde personen sett lenger mot Rennebua.

Den siste observasjonen av den tynnkledde mannen er ved 18-tiden, og vitner sier at vedkommende da gikk i retning Løten igjen.

– Vi har ikke kommet i kontakt med denne personen, og det er selvfølgelig en person vi ønsker å komme i kontakt med. Så lenge vi ikke vet hvem denne personen er så kan vi heller ikke utelukke at det var den savnede Vidar Gundersen, sier Monné.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Har du tips hører vi gjerne fra deg!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook