Bråket startet da sjefen for sportsutstyrsselskapet «Under Armour», Kevin Plank, kalte presidenten en «ressurs» (asset). Uttalelsen falt under et intervju med CNBC på tirsdag.

Under Armour sponser blant andre Stephen Curry i Golden State Warriors. Curry er blant de største stjernene i stallen til Under Armour. Og Curry likte dårlig det han hørte.

– Jeg er enig i beskrivelsen hvis du fjerner «-et» fra «asset», sa Curry om Trump.

– Handler ikke om politikk

Under Armour var kjapt ute med en kunngjøring hvor selskapet understreker at uttalelsen kun handlet om hvilke forretningsmuligheter de ser med Trump som president, ikke selve politikken. Selskapet skriver at de har folk av alle raser, religioner, nasjonaliteter, kjønn og seksuell legning i sin stall.

«Dette er kjernen i selskapet vårt. Mangfold er vår styrke, og vi vil fortsette å kjempe for tiltak som kan beskytte vårt hus, vår forretning, vårt lag og vårt samfunn», skriver selskapet.

Tar avstand fra uttalelsen

Men bråket har ikke lagt seg med det. Fredag skriver nyhetsbyrået AP at både skuespilleren Dwayne «The Rock» Johnson og ballettdanseren Misty Copeland har rykket ut for å ta avstand fra Kevin Planks uttalelse.

SPONSET AV UNDER ARMOUR: Dwayne «The Rock» Johnson. PLANET PHOTOS
SPONSET AV UNDER ARMOUR: Dwayne «The Rock» Johnson. PLANET PHOTOS

«The Rock», som er kjent fra flere «Fast & Furious»-filmer, skriver i en uttalelse at Planks uttalelse er splittende og mangler perspektiv. Misty Copeland skriver i en Instagram-post at uttalelsen gjorde henne så bekymret at hun tok direkte kontakt med Plank.

Både Curry, «The Rock» og Misty Copeland er sponset av Under Armour. Ingen av dem har foreløpig brutt med firmaet, skriver AP.

Må si fra

Etter kampen mot Chicago Bulls onsdag gjorde Curry det klart at han ikke går tilbake på sine uttalelser, selv etter oppklaringen fra Under Armour. Det skriver Rolling Stone.

– Jeg ville helst sluppet å havne i denne situasjonen, men innimellom må du si fra og gjøre det klart hvordan du ser på ting, du skygger ikke unna fra de mulighetene. Jeg sa fra om det jeg mente måtte sies, sa Curry.

Tidligere har både kulturpersonligheter og idrettsstjerner markert avstand til Trump. To svarte fotballspillere fra New England Partiots, laget som vant årets Super Bowl, takket nei til den tradisjonelle mottakelsen i Det hvite hus av politiske grunner.