Du husker kanskje reklamen om rockebandet som sparket et medlem fordi klærne var for grå? Det var fordi han ikke vaska det sorte tøyet sitt med OMO Color, som visstnok ikke «rocket» fargene.

Men nå har Orkla lansert et ekstra produkt, OMO Black, som skal holde enda bedre på svartfargen til tøyet ditt.

Betydelig prisforskjell

I tillegg til å sammenligne de to OMO-produktene inkluderer vi det billigste fargetøyvaskmiddelet funnet i butikk, X-tra Color som kun koster 7,10 kroner (pris hentet fra Coop Extra).

OMO Color koster 39,90 (pris fra Rema 1000) og OMO Black koster 59,90 kroner (pris fra Rema 1000). Omgjort til pris per vask ligger OMO Black på 3,52 kroner, OMO Color på 2,29 kroner og X-tra Color på 0,17 kroner.

Holder like godt

Slik testet vi:

  • Hvert vaskemiddel vasker en t-skjorte og en syntetisk svart drakt.
  • Plaggene vaskes ti ganger hver på anbefalte 40 grader celsius i 35 minutter.
  • Før og etter vasking måler vi svartfargen med en NCS Color Scan 2.0. I tillegg gjør vi en visuell sjekk både før og etter.

Etter testen viser det seg at ingen av de syntetiske draktene har mistet svartfarge, og av de svarte t-skjortene av bomull er det kun t-skjorten vaska med X-tra som har falmet litt.

T-skjortene vasket med OMO Black og OMO Color er i vår undersøkelse like sorte.

– Vet det er en forskjell

Orklas marketingdirektør Elin Tveito Lidman (33) er sikker på at OMO Black har en effekt, men sier det blir opp til hver enkelt å bestemme om man har bruk for produktet.

– For mange vil OMO Color være mer enn godt nok. For andre som kanskje har et problem med svart tøy, vil OMO Black være et godt alternativ, sier Tveito.

Når det kommer til prisen presiserer hun at det ikke er Orkla som setter prisen, men handelen.

– OMO Black inneholder noen aktive virkestoffer som er kostbare, som kan utgjøre en liten forskjell.

Bjørn Takle Friis (46), kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, sier følgende om testen.

– X-tra Color er ikke et dårlig valg når testen viser at billigproduktet som koster så lite som 17 øre per vask absolutt kan måle seg opp mot merkevarene. Vi er derfor godt fornøyd med testresultatet til tøyvaskemiddelet som vi vet mange studenter og småbarnsfamilier foretrekker.

FØR: Bilde av skjortene før vask. Foto: TV 2 Hjelper deg
FØR: Bilde av skjortene før vask. Foto: TV 2 Hjelper deg
ETTER: På skjortene er det brukt Xtra lengst til venstre, deretter Omo Color og på den helt til høyre Omo Black. Foto: TV 2 Hjelper deg.
ETTER: På skjortene er det brukt Xtra lengst til venstre, deretter Omo Color og på den helt til høyre Omo Black. Foto: TV 2 Hjelper deg.