ALENE? Flere kilder beskriver en president som sitter mye alene på kveldene og ser på TV og skriver twittermeldinger. Foto: AFP.
ALENE? Flere kilder beskriver en president som sitter mye alene på kveldene og ser på TV og skriver twittermeldinger. Foto: AFP.

 er mye alene  klager på håndklær  vandrer rundt i slåbrok

Lekkasjene fra Det hvite hus: Slik er Donald Trump egentlig

Under tre uker etter at Trump overtok presidentboligen i Washington DC, lekker Det hvite hus som en sil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lekkasjene fra de som jobber tettest på USAs nyinsatte president, omtales av både Huffington Post, New York Times, The Hill og CNN.

Et av de mest omtalte temaene, er at pressetalsmann Sean Spicer ikke har Trumps fulle tillit lenger.

Ifølge CNNs reporter i Det hvite hus, er Trump ikke fornøyd med hvordan Spicer fremstår som talsperson.

– Angrer på ansettelse

Spicer ble ansatt av stabssjef Reince Priebus, angivelig mot Trumps eget ønske.

Presidenten «angrer på det hver dag og legger skylden på Priebus» hevder kilden som skal ha god kunnskap om ansettelsesprosessen av Spicer.

Ifølge New York Times tyder ikke noe på at Spicer får sparken, men det letes etter en person som skal ansettes som kommunikasjonssjef som skal overta deler av Spicers ansvarsområde. Normalt har pressetalsmann og kommunikasjonssjef da også vært to separate stillinger i Det hvite hus.

Trump skal forøvrig, i motsetning til tidligere presidenter, ha valgt å se alle pressekonferansene og tatt Spicer til side i etterkant for å giham klar beskjed om hva som var bra og hva som ikke var bra.

Trump gjentok i en twittermelding tidligere denne uken at New York Times ikke er etterrettelige og at de finner på historier om ham.

Påstanden om at Trump er misfornøyd med Spicer blir tilbakevist av flere kilder, men er bare en av flere lekkasjer som ifølge amerikanske medier skal ha kommet fra ansatte og personer med nære politiske bånd til Donald Trump.

– Klager på håndklær

Ifølge Huffington Post, en avis som er kjent for å være kritisk til Trump, hevdes følgende:

  • Trump liker ikke å lese lange notater, og de bør ikke være lengre enn en side. De må være formulert punktvis, med maksimalt ni punkter per side.
  • Donald Trump skal ha klaget på håndklærne om bord i presidentflyet Air Force One - angivelig fordi de ikke er myke nok.
  • Flere skal føle at Trumps twitring og handlinger utgjør en reell fare.

– Vandrer rundt i slåbrok

Også New York Times har i en artikkel omtalt det de hevder er lekkasjer fra Det hvite hus. Der formidles følgende påstander fra det som skal være kilder nær Donald Trump.

  • Hver kveld, rundt klokken 18.30, trekker Trump seg tilbake til boligdelen av Det hvite hus. Siden kona Melania og deres yngste sønn Barron bor i New York, er han som regel alene på kveldene. Noen ganger er hans mangeårige sikkerhetssjef Keith Schiller sammen med ham.
  • Når Trump ser på TV, ifølge noen ansatte alt for mye, hender det at han bittert kommenterer sine største fiender i pressen underveis.
  • Når Trump ikke ser på TV, hender det han vandrer rundt i sitt nye hjem for å bli kjent. Angivelig er han som regel kledd i slåbrok.

Denne siste påstanden valgte Spicer å kommentere. I et intervju der han beskylder avisen for å lyve og å finne opp kilder, sier han Trump verken eier eller bruker slåbrok. Noe som har fått twitterbrukere verden over til å more seg med å poste gamle bilder av Trump i ulike situasjoner iført nettopp: slåbrok.

Sammenlignes med andre verdenskrig-invasjon

En ansatt i Det hvite hus skal ifølge New York Times ha sammenlignet Trumps første dager som USAs president med D-dagen, invasjonen av Frankrike under andre verdenskrig, men sier videre at «presidenten og hans team stormet strendene uten noen plan for en lengre krig».

– Dette er en president som kom til Washington for å skake opp det etablerte, og det er slik det ser ut. Det kommer til å bli turbulent, og det kommer til å oppstå konflikter, sier Ari Fleischer, presidenten George W. Bushs første pressetalsmann, til avisen.