Nå er den 63,5 kilo tunge svulsten fjernet, og Roger har fått et nytt liv. Lokalavisen The Bakersfield Californian besøkte 57-åringen på sykehuset i California og forteller den rørende historien om mannen som har en personlighet som er like omfangsrik som svulsten.

– Føttene mine berører hverandre. De har ikke vært borti hverandre på årevis, sier Logan til Bakersfield.com mens han vifter med tærne.

Turte ikke å operere

Svulsten dukket opp på magen hans for 12 år siden. Først fikk han høre at det bare var fett. Da klumpen begynte å vokse, sa legene at det var for risikabelt å operere. Oddsene for å overleve var bare 50 prosent.

Svulsten fortsatte å vokse og tok etter hvert over livet hans fullstendig. Roger måtte slutte å jobbe i antikvitetsbutikken han drev, han kunne ikke lenger passe på familiegården, og fisketurer kom ikke på tale.

Svulsten vokste fra magen og ned mellom beina hans som et anker. Roger skaffet seg en spesialbygd lenestol og tilbrakte dagene der i bredbent positur. Han kom seg bare en sjelden gang ut av stolen, som sto rett utenfor badedøren.

Fikk omsider hjelp

For et år siden fikk han vite at to leger som kanskje kunne hjelpe ham, likevel ikke kunne fjerne svulsten. Han mistet håpet, sluttet å spise og drikke og ble til slutt innlagt på grunn av dehydrering og organsvikt.

TROFAST STØTTESPILLER: Rogers kone Kitty ga aldri opp håpet og fant til slutt en lege som sa seg villig til å operere bort svulsten. (Henry A. Barrios/The Bakersfield Californian via AP)
TROFAST STØTTESPILLER: Rogers kone Kitty ga aldri opp håpet og fant til slutt en lege som sa seg villig til å operere bort svulsten. (Henry A. Barrios/The Bakersfield Californian via AP)

Men en som ikke ga opp håpet, var Rogers kone Kitty. I august fant hun omsider det de håpet på: en lege som hadde gjort lignende inngrep tidligere.

Det neste halve året gikk med til forberedelser. Forsikringsdokumenter og transport fra Mississippi til Bakersfield i California, en tur på drøyt 3200 kilometer, måtte ordnes. Roger valgte å reise i en varebil, sittende i stolen sin, som var boltet fast i gulvet sammen med skammelen.

Inngrodd hår

Kirurg Vipul Dev, som fjernet svulsten, sier til Bakersfield.com at hele utveksten trolig startet som et inngrodd hår. Da den ble fjernet, veide svulsten 63,5 kilo.

Nå ser Roger fram til å fiske og gå turer igjen. Å gå har han ikke kunnet gjøre på årevis.

Lenestolen vil han aldri se igjen. I stedet vil han skaffe seg en koselig toseter til seg selv og kona.