Gayle (73) flyttet fra ektemannen etter 22 år – fordi han stemte på Donald Trump

Ny undersøkelse viser at mange amerikanere har brutt med familie og venner i kjølvannet av presidentvalget. Gayle McCormick (73) flyttet fra ektemannen etter 22 år.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President Donald Trump er kontroversiell i Europa. Men i USA er følelsene så sterke at familier og venner rykter uklar.

40 prosent av amerikanerne sier de har kranglet med familie eller nære venner om politikk i forbindelse med det siste presidentvalget. Det viser en meningsmåling Ipsos har gjennomført på vegne av Reuters.

16 prosent sier de har brutt all kontakt med et familiemedlem eller nær venn på grunn av politisk uenighet under presidentvalget.

Enda flere har blokkert noen på sosiale medier.

– Jeg fikk hakeslepp

73 år gamle Gayle McCormick håndterte ektemannens utsagn om at han vurderte å stemme på Donald Trump så dårlig at hun valgte å flytte ut.

Etter 22 års ekteskap skjønte hun ikke hvordan hun kunne være gift med en mann som støttet Trump.

– Jeg fikk hakeslepp og sa ikke et ord under hele lunsjen. Vi snakket ikke om det. Jeg måtte ha tid på å fatte det han sa, sier Gayle McCormick til Reuters.

– Jeg kunne ikke tro at han jeg var gift med ville stemme på en med så elendige historikk når det kommer til sivile rettigheter, holdninger til kvinner og hvordan han behandler folk generelt, sier den pensjonerte fengselsvakten som selv stemte på Bernie Sanders.

Frykter for kvinners rettigheter

Gayle har flyttet ut, og fra sitt nye hjem i Bellingham, Washington, sier hun at hun fortsatt er bekymret.

– Jeg frykter kvinners rettigheter står på spill, og jeg er redd for kabinettet hans, sier hun.

Hun og ektemannen Bill er forsatt gift selv om de bor fra hverandre, og Gayle er glad for at de har bevart vennskapet.

– Jeg er veldig glad for at vi har klart dette, og tar vare på alt som er bra i forholdet vårt. Men jeg er skikkelig redd. Veldig redd. Det er skummelt å begynne på nytt når man er 73 år, smiler hun.

Nye venner

Undersøkelsen fra Isos ble gjort i alle USAs 50 stater. 6426 personer ble intervjuet i tidsrommet 27. desember til 18 januar.

Resultatene viser også at amerikanere har knyttet nye bånd gjennom presidentvalget. Hele 21 prosent svarer at de har blitt venner med en ny person på grunn av valget.

Ektemannen Bill har så langt ikke fortalt sin versjon av historien til Reuters eller amerikanske medier.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook