DEKKET GRUNDIG: Både angrepene i Orlando, PAris og San Bernardino fikk bred dekning i amerikanske medier. FAKSIMILE: CNN/Washington Post/Fox News.
DEKKET GRUNDIG: Både angrepene i Orlando, PAris og San Bernardino fikk bred dekning i amerikanske medier. FAKSIMILE: CNN/Washington Post/Fox News.

Dette er angrepene Trump mener mediene ikke dekket

Amerikanske medier stiller seg uforstående til liste på 78 hendelser Trump mener er terrorangrep som ikke ble dekket eller dekket godt nok av mediene.

USAs president Donald Trump sier mediene med vilje underrapporterer terrorangrep. Det hvite hus følger opp med å legge ut en liste med 78 eksempler.

Se hele listen over hendelsene hos Washington Post.

På listen finnes en rekke hendelser som ble grundig dekket av amerikanske og internasjonale medier.

– President Trumps påstand om at media dekker over terrorangrep er veldig, veldig farlig, twitrer Washington Post.

Trump sa mandag at mediene ignorerer terrorangrep utført av radikale jihadister:

– Dere har sett hva som hendte i Paris og Nice. Det skjer over hele Europa. Det har kommet til et punkt der det ikke lenger blir omtalt. Og i mange tilfeller ønsker ikke den svært, svært uærlige pressen å fortelle om det. De har sine grunner, og dere har skjønt det, sa Trump uten å utdype nærmere.

Talsmann for Det hvite hus, Sean Spicer, lovet etterpå å komme med en liste over eksempler på angrep mediene har unnlatt å dekke. Senere mandag kom en liste med 78 angrep som ifølge Det hvite hus er utført eller inspirert av IS og som de mener ikke har fått tilstrekkelig medieoppmerksomhet.

På lista står alt fra angrepet i Nice i fjor, der en lastebil kjørte inn i folkemengden, til mindre hendelser uten omkomne.

Også angrepet på nattklubben i Orlando, som beviselig ble dekket bredt både av amerikanske medier og internasjonale medier, står på listen.

Ifølge AP, som har sjekket lista, kan ikke alle hendelsene knyttes til IS.

CNN-profil: Jeg var der

Den profilerte programlederen i CNN Anderson Cooper, svarer presidentens påstand om at terrorangrep ikke ble omtalt godt nok slik:

– Ikke bare dekket vi mange av de angrepene som står på listen, men vi dekket dem tungt. Det vet jeg, for jeg var der og dekket dem, sier Cooper til egen kanal, før han viser klipp fra en rekke terrorangrep på listen.

I sin tordentale om pressens unnlatenhet gjorde Trump det klart at IS er en stor trussel mot USA.

– IS driver med folkemord, de begår grusomheter over hele verden. Radikale islamistiske terrorister er fast bestemt på å slå til mot vårt land.

Han listet opp angrepene 11. september, bombeangrepene mot Boston maraton, massakren på en nattklubb i Orlando og skytingen i San Bernardino som eksempler.

Super Bowl-helt nekter å møte Trump

Mandag kveld amerikansk tid måtte Trump tåle at nok en profilert amerikaner tar avstand fra ham etter det mye omtalte innreiseforbudet og andre kontroverser som har skapt støy rundt presidenten.

Super Bowl-vinneren Martellus Bennett i New England Patriots, sier han ikke vil bli med laget når de etter planen skal motta hyllest fra presidenten i Det hvite hus.

– Det har jeg ikke tenkt på. Jeg kommer ikke til å dra, sier Bennett til CNN.

Han ønsker ikke å utdype grunnen til at han ikke ønsker å møte Trump, men henviser til sine allerede kjente meninger.

– Jeg kan utdype det senere i livet. Akkurat nå forsøker jeg bare å nyte dette. Folk vet hva jeg føler om det, bare følg meg på Twitter, sier han videre.

(©NTB/TV 2)