Trump-tilhengere går nå i bresjen for å boikotte Budweiser etter deres Super Bowl-reklame i natt.

I reklamevideoen ser vi hvordan reisen til USAs mest solgte øl, egentlig startet.

Tilbake i 1857 kom tyske Adolph Busch over til Amerika fra Tsjekkia med båt, og han hadde et ønske for øye: brygge øl.

Etter mishagsytringer og tøffe tak, endte han tilfeldigvis til slutt opp sammen på en amerikans pub med Eberhard Anheuser, og etter hardt arbeid dannet de til slutt sitt eget merke Anheuser-Busch – som i dag produserer Budweiser.

Timingen på denne videoen, av en flyktning som kommer til USA og oppretter store ting, er sett på som et stikk mot Trump, av flere republikanere.

Boikott-trend
#BoycottBudweiser trender nå stort på Twitter, og kommentarer strømmer til med jevne mellomrom.

En bruker skriver:

«Budweiser utelot å oppgi at han kom hit LOVLIG.»

«Jeg har aldri vært en Budweiser-supporter, og kommer aldri til å bli det.»

«Nei, takk. Det er på tide å boikotte Budweiser. Vi trenger ikke ditt øl, dine meninger eller dine ulovlige immigranter.».

USA-kommentator: – Loven kan likevel bli stående

Dette er blant kommentarene som finnes under emneknaggen. På den andre siden finnes det titalls kommentarer fra venstresiden som slår tilbake og mener Trump-fansen er smålige, og bruker samme emneknagg som ironi.

Budweiser smeller uansett ut reklamen i kveld, så gjenstår det å se om republikanerne holder seg unna, eller ei.

Mer hardt vær
Donald Trump på sin side har uansett nok å gjøre.

Bernie Sanders (75) går nå hardt ut mot USAs president Donald Trump (70).

Sanders, som var Hillary Clintons største konkurrent under nominasjonsvalget til presidentskapet i USA, mener Trump ikke kan styre på den måten han gjør nå.

– Trump har satt seg i en situasjon hvor han mener alle tar feil, og at han selv tar rett. Han tror han er den eneste som kan beskytte det amerikanske folket, tordner han på CNN.

Ikke fornøyd
Trump innførte kort tid etter at han ble president et midlertidig innreiseforbud for borgere fra sju land med overveiende muslimsk befolkning. Det høster massiv kritikk fra flere hold.

– Vi er et demokrati, ikke et «en manns-show». Vi er ikke en ny Trump-forretning eller hans business. Vi er de forente stater, sier Sanders.

Trumps vedtak er nå lagt til side. Den føderale dommeren i delstaten Washington, James Robart, blokkerte fredag Trumps innreiseforbud til USA, og lørdag måtte utenriksdepartementet reversere hele forbudet.

Sanders rettet seg deretter mot den republikanske senatorer Mitchell «Mitch» McConnell (74), som var gjest på CNN samtidig som Sanders.

– Jeg er uenig i omtrent alt han sier, men han er en real fyr. Jeg håper at senator McConnell og andre republikanere nå har motet til å stå opp imot Trump når de er uenig, sier han.