Rundt 3.000 demonstranter marsjerte i nærheten av Donald Trumps gods i Florida, der presidenten tilbringer helgen.
Rundt 3.000 demonstranter marsjerte i nærheten av Donald Trumps gods i Florida, der presidenten tilbringer helgen. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP

Flere tusen protesterte ved Trumps Florida-gods

Rundt 3.000 demonstranter marsjerte i nærheten av Donald Trumps gods i Florida, der presidenten tilbringer helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De frammøtte protesterte mot Trumps innreiseforbud, som fredag ble tilsidesatt av en føderal dommer i Seattle.

Presidenten og førstedame Melania Trump deltok i Røde Kors' årlige innsamlingsgalla på Mar-a-Lago, Trumps "vinterhvitehus" siden han flyttet til Washington D.C.

Demonstrasjonen lørdag startet utenfor Trump Plaza på West Palm Beach og fortsatte de drøyt tre kilometerne til presidentens gods på Floridas østkyst.

Demonstrantene ropte slagord og bar på en kiste, som drapert med det amerikanske flagget skulle symbolisere demokratiets død.

– Du vet, faren min kjempet i andre verdenskrig, sier Rob Resaid.

– I år etter år har så mange mennesker kjempet for friheten i dette landet, og nå er den i ferd med å tas bort fra oss, sier demonstranten.

Blant slagordene i protesten var "Det er sånn demokrati ser ut" og "Nei til forbud, nei til mur". Det siste er en henvisning både til innreiseforbudet for borgere fra sju overveiende muslimske land, samt Trumps planer om å bygge en mur på grensa til Mexico.

Justisdepartementet i USA anket på Trumps ordre lørdag den midlertidige forføyningen som inntil videre har satt en stopper for innreiseforbudet.

(©NTB)