HÅRSÅR?: USAs president Donald Trump kommenterte håret sitt under en valgkamptale 5. juli 2016. 
HÅRSÅR?: USAs president Donald Trump kommenterte håret sitt under en valgkamptale 5. juli 2016.  Foto: Gerry Broome / NTB Scanpix

Trumps lege avslører sannheten bak den beryktede hårsveisen

Presidentens mangeårige lege avslører at Trump går på tre ulike medisiner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med The New York Times forteller Donald Trumps lege, Harold N. Bornstein, at presidenten går på en prostatamedisin mot hårtap.

Den 69 år gamle legen fortalte at han også tar medisinen for å beholde sitt skulderlange hår. Bornstein var opptatt av å presisere at alt håret til Trump er ekte.

– Han har sitt eget hår, og jeg har mitt, sier legen til avisen.

Bornstein har vært Trumps lege siden 1980, men det er ikke avklart om han fortsetter som fastlege, ettersom Det hvite hus har eget helsepersonell.

Legen skal også ha behandlet Trumps første kone Ivana Trump og hans nåværende og tredje kone Melania Trump.

Tar medisin mot andre sykdommer

Ifølge Bornstein tar presidenten også medisiner mot rosacea, en vanlig hudsykdom som skaper rødmussethet i ansiktet, samt et kolesterolreduserende legemiddel.

70 år gamle Trump, som er den eldste personen til å bli valgt som president i USA, tar også en daglig lavdose med Aspirin for å forebygge hjerteinfarkt.

En talsperson ved Det hvite hus har imidlertid uttalt at Bornstein ikke har hatt tillatelse til å utgi informasjon om presidentens helsetilstand, melder CNN.

Har fått refs tidligere

Men det er ikke første gang legen har kommenterer Trumps helse i mediene. I desember 2015 publiserte han et brev hvor blant annet skrev:

– Hvis Mr. Trump blir valgt, kan jeg med sikkerhet si at han vil være den sunneste presidenten som noensinne er blitt valgt.

Det var et glissent medisinsk grunnlag på påstandene i brevet, og etter å ha fått refs fra leger verden over, gikk han ut i media åtte måneder senere og fortalte at brevet ble skrevet i hastverk fordi Trumps limousin ventet på ham, skriver The Guardian.

I et nytt helsebrev skrevet i september 2016 var Bornstein mer forsiktig i uttalelsene sine, selv om han beskrev helsetilstanden som «utmerket».

Legen opplyste at Trump er 1,90 meter høy og veier 107 kilo. Det gir en BMI på 29,6, noe Verden helseorganisasjon karakteriserer som overvektig – rett under grensen til fedme.