Niklas Strandbråten (26), fra den verdenskjente trioen Seeb, skulle spille konsert for ungdommer i Røyken.

Ung Kultur Røyken (UKR) planla arrangementet i flere måneder, men fem dager før konserten får de en telefon fra Sky Agency, bookingselskapet til Strandbråten, også kjent som «Beachbraaten».

Artisten kunne ikke komme, og de fikk heller ingen ordentlig forklaring.

– Det skyldtes personlige problemer, fikk vi vite, sier Kristoffer Vollan (15), prosjektleder for UKR.

Samtidig så de på Instagram at Strandbråten postet bilder fra Ibiza og dro videre til Miami to dager etter konserten.

– Det var veldig skuffende å vite at han er ute og koser seg og gjør hva han vil, også sitter vi her og ikke vet hva vi skal gjøre, sier Mia Aasgaard (16) som også er prosjektleder for UKR.

Se TV 2 hjelper deg torsdager 20:30.

Ble ikke tatt seriøst

Niklas Strandbråten er tidligere kjent som dorull-gründer, og for det omstridte, men falske, hoppet over en bil i 150 km/t.

Strandbråten er nå medlem i det norske bandet Seeb. Seebs remix av «I Took A Pill In Ibiza» har blitt streamet 785 millioner ganger, og i fjor hadde de over 300 millioner streams av sin remix av Coldplays «Hymn for the Weekend».

Etter tre og en halv måneder med flere telefoner og fem skriftlige purringer fra ungdommene, har de fått tilbake pengene de har krav på. Dette skjer kun timer før TV 2 hjelper deg tar kontakt med selskapet.

Men hvorfor det tok så lang tid å få tilbake pengene, stiller ungdommen seg uforstående til.

– Vi føler oss lurt, sier Vollan.

– Vi mistenker at de tror de kommer seg unna med det, fordi vi er ungdommer, legger Aasgaard til.

Ungdommene er lettet over å få pengene tilbake. Fra venstre til høyre: Truls Frydenlund (15), Mia Aasgaard (16), Hedda Thue Øksne (15) og Kristoffer Vollan (15). Foto: Jon Roar Solset
Ungdommene er lettet over å få pengene tilbake. Fra venstre til høyre: Truls Frydenlund (15), Mia Aasgaard (16), Hedda Thue Øksne (15) og Kristoffer Vollan (15). Foto: Jon Roar Solset

Gikk i underskudd

Etter kanselleringen hjalp Sky Agency ungdommene med å finne en ny artist til konserten. For dette måtte UKR betale ytterligere 8000 kroner, i tillegg til de 15 000 de allerede hadde betalt. Med et underskudd i budsjettet fikk ikke UKR søke om støtte til flere arrangementer.

– En av ungdommene måtte betale fra egen lomme for at vi skulle gå i null, sier Vollan.

– Det virker ikke som de er klar over hvilken situasjon de putter oss i når de ikke betaler tilbake, legger Aasgaard til.

Ungdommene forteller om de kjedelige dagene mellom kanselleringen og konserten.

– Mange på skolen lurte jo på om det faktisk var sant at «Beachbraaten» skulle komme. Og når vi da måtte si at han ikke kommer likevel, ble det jo færre oppmøtte på arrangementet, sier en oppgitt Truls Frydenlund (15), arrangør for UKR.

Skylder på hektisk periode

Sky Agency vil ikke møte TV 2 hjelper deg, men advokaten deres uttaler seg på vegne av selskapet og «Beachbraaten». De beklager at oppfølgingen på saken ikke har vært tilfredsstillende og at pengene ble tilbakebetalt sent.

– Det beror på flere uheldige omstendigheter, men hovedårsaken er at det har vært en svært hektisk periode.

De understreker samtidig at pengene ble tilbakebetalt før TV 2 hjelper deg tok kontakt. På spørsmål om hvorfor «Beachbraaten» avlyste konserten sier de følgende.

– «Beachbraaten» måtte dessverre avlyse konserten som følge av at han ble engasjert til å delta i en turne i USA. Dette var noe som inntraff etter at konserten var avtalt og var utenfor hans kontroll.

Til slutt poengterer de at Sky Agency forholder seg til inngått kontrakt på samme måte for alle sine kunder, og at kundens alder i denne forbindelse har ingen betydning.