OPPSTOD KJÆRLIGHET: På vei ut av sykehuset i Boston mai 2013, får Roseann Sdoia en klem av brannmannen som reddet henne, Mike Materia.
OPPSTOD KJÆRLIGHET: På vei ut av sykehuset i Boston mai 2013, får Roseann Sdoia en klem av brannmannen som reddet henne, Mike Materia. Foto: Charles Krupa

Roseann (48) overlevde Boston-terroren – gifter seg med redningsmannen sin

Alvorlig skadd og omringet at blod, røyk og kaos, fant Boston-bombeoffer Roseann Sdoia mannen i sitt liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

15. april 2013 eksploderte to bomber like ved målstreken under det årlige maratonløpet i Boston, USA.

Tre personer ble drept og minst 260 personer ble skadd i terrorangrepet.

Én av dem var 48 år gamle Roseann Sdoia.

Hun stod og så på løperne da den første bomben gikk av og ble alvorlig skadd. Få sekunder senere smalt det for andre gang, og området som var fylt med heiarop ble erstattet med skrik.

Fraktet henne til sykehus

Brannmannen Mike Materia (37) var en av de første redningsarbeiderne som ankom, og han fikk i oppgave å frakte Roseann til sykehus.

Det var på det tidspunktet ingen ambulanser tilgjengelig og Mike la Roseann i baksetet på en politibil og kjørte henne til sykehuset. Til tross for de store skadene var 48-åringen ved bevissthet, og hun ba brannmannen om å holde henne i hånden underveis, skriver The New York Times.

Roseann måtte amputere det høyre benet, like over kneet.

Her blir Roseann Sdoia utskrevet fra sykehuset i Boston.
Her blir Roseann Sdoia utskrevet fra sykehuset i Boston. Foto: Charles Krupa

Kom på sykebesøk

Dagen etter at Mike hadde reddet henne fra terrorangrepet kom han på sykehusbesøk. Og han dro tilbake dagen etter. Og dagen etter. Og dagen etter.

– Jeg var nok ikke den snilleste mot ham i begynnelsen. Jeg hadde store smerter, men nå ler vi av det og skylder på morfinen, sier Roseann til New York Post.

Den skadde 48-åringen hadde ingen tanker om at det var romantikk bak de hyppige besøkene, men moren hennes plukket opp signalene.

– På sykehuset prøvde mamma å spleise oss. Hun sa «åh, han brannmannen, han er så søt», og jeg bare «mamma, jeg har akkurat blitt sprengt av en bombe», forteller 48-åringen.

Ett år etter terrorangrepet har Roseann fått protese på det amputerte beinet. Her følger Mike kjæresten til en legetime. 
Ett år etter terrorangrepet har Roseann fått protese på det amputerte beinet. Her følger Mike kjæresten til en legetime.  Foto: Charles Krupa

Firbeint frieri

Etter et par måneder utviklet vennskapet seg til kjærlighet, og tre og et halvt år senere, gikk Mike ned på kne på en tur til Nantucket.

Han gikk god hjelp av parets hund Sal. På et spesiallaget halsbånd stod det inngravert «Mike lurer på... om du vil gifte deg med ham».

Til våren gir paret ut en bok som handler om hvordan fire fremmede fant sammen etter Boston-bombingen.

Til høsten gir de hverandre sitt «ja».