Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag talte President Donald Trump på den årlige nasjonale bønnefrokosten i Washington D.C.

Han snakket om mange viktige temaer som forebygging av terror, religionsfrihet og tap av amerikanske soldater i krig – men det var noe helt annet folk ble opptatt av.

Foran en fullsatt sal med blant annet politikere, lovgivere og religiøse ledere, ba Trump publikum om å be for Arnold Schwarzenegger.

– Jeg vil at vi skal be for Arnold, for seertallene, sa den nyinnsatte presidenten.

Ikke første gang

Trump sikter til TV-serien «The Apprentice» som han ledet i 14 sesonger før han fikk sparken av produsent Mark Burnett.

Arnold Schwarzenegger overtok programmet i 2015 og Trump har ved flere anledninger refset den nye programlederen.

Trump har manet opp til krangel og mobbet «The Terminator» på sosiale medier tidligere, men denne gangen gikk han så langt at han brukte verdifull taletid på å kommentere seertallene.

– Vi hadde voldsom suksess med «The Apprentice», og da jeg ville stille som presidentkandidat måtte jeg forlate programmet. Og de ansatte fikk en stor, stor filmstjerne til å ta plassen min, Arnold Schwarzenegger, og vi vet hvordan det gikk. Seertallene stupte og programmet ble en total katastrofe, og Mark Burnett vil aldri vedde imot Trump igjen. Jeg vil at vi skal be for Arnold, for seertallene, sa Trump og lo fra scenen – uten særlig respons.

Foreslår jobbytte

Noen få timer etter talen kom Schwarzenegger med skarpt stikk på Twitter.

– Hei Donald, jeg har en god idé. Hvorfor kan vi ikke bytte jobb? Du kan ta over TV-programmet fordi du er en ekspert på seertall, så kan jeg ta over jobben din, for da kan folk endelig sove godt igjen, sa filmstjernen i en videosnutt.

Det koker på Twitter og Schwarzeneggers innlegg likes og deles i full fart. Trump er kjent for å opptre hissig på Twitter og det er derfor ventet en respons fra presidenten.

Se Schwarzeneggers video her: