GUDSTJENESTE: Melania Trump deltar på en gudstjeneste i Washington D.C. dagen etter at ektemannen ble innsatt som president. Hun har ikke vist seg offentlig siden. REUTERS/Carlos Barria
GUDSTJENESTE: Melania Trump deltar på en gudstjeneste i Washington D.C. dagen etter at ektemannen ble innsatt som president. Hun har ikke vist seg offentlig siden. REUTERS/Carlos Barria

Hvor er Melania Trump?

Førstedamen har ikke vist seg offentlig på 12 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Melania Trumps (46) siste offentlige opptreden var ifølge CNN 21. januar, dagen etter at ektemannen Donald ble innsatt som USAs 45. president.

Melania deltok da i en gudstjeneste i Washington.

Dagen etter tok hun med seg sønnen Barron og satte kursen mot New York og Trump Tower. Siden har førstedamen ikke vist seg offentlig, ifølge CNN.

På et militærarrangement presidenten deltok på på onsdag, var datteren Ivanka hans følge.

Vil pendle

Melania har tidligere uttalt at hun vil oppholde seg delvis i New York og delvis i Washington D.C. mens ektemannen bor i Det hvite hus. Hun har ikke villet flytte til hovedstaden av hensyn til sønnens skolegang.

Stephanie Winston Wolkoff, som fungerer som rådgiver for førstedamen, avviser bestemt rykter om at Melania ikke har til hensikt å flytte til Washington D.C.

– Fru Trump vil flytte til D.C. og bo i Det hvite hus etter at skoleåret er over. I mellomtiden vil hun dele tiden mellom New York og D.C., sier Wolkoff til CNN.

– Fru Trump ser på det som en ære å tjene landet og tar rollen og oppgavene som førstedame svært alvorlig. Det er kun kort tid siden innsettelsen, og førstedamen kommer til å gå inn i rollen på en pragmatisk og omtenksom måte som er unik og autentisk for henne, fortsetter Wolkoff.

Bygget sminkerom

I forbindelse med at ekteparet Trump skulle flytte inn i Det hvite hus, ble det klart at Melania har fått bygget et helt eget rom hvor det utelukkende skal skje styling, sminke og hår.

Hittil har presidentfruen imidlertid tilbrakt lite tid Det hvite hus. Ifølge CNN har Melania Trump ennå ikke satt sammen sin egen stab med kommunikasjonsfolk, sosiale medier-rådgiver og andre som hører med til rollen.

Vanligvis jobber en stab på mellom 20 og 30 personer i kretsen rundt førstedamen. 46-åringen har heller ikke lagt fram noen kalender over hvilke arrangementer hun vil delta på.

Former sin egen rolle

Presidentens ektefelle har ingen klart definert rolle, men det er lang tradisjon for at hun ledsager sin mann når han er på offisielle reiser og andre oppdrag. Michelle Obama brukte rollen som førstedame til å sette fokus på temaer hun var opptatt av, som å kjempe for kvinners rettigheter og å bekjempe fedme blant barn.

Under en tale i november sa Melania Trump at hun vil gjøre seg til en talsperson for kvinner og barn og at hun vil jobbe for å bekjempe digital mobbing.

Plagiat-beskyldninger

Under valgkampen ble det lagt merke til at Melania stilte lite opp for ektemannen. Før talen i november hadde hun ikke snakket offentlig siden republikanernes landsmøte i juli.

Det gikk ikke så bra, siden beskyldninger om plagiat fikk all oppmerksomheten på grunn av de åpenbare likhetene med mellom hennes tale og en tale Michelle Obama holdt i 2008.

Mandag kveld ble Melania og Barron fotografert på handletur i New York, skriver CNN. Melania hadde på seg en kremfarget frakk og høye hæler og ble fulgt av Secret Service-agenter.

Melania Trump beskyldes for plagiat: