Den høyrepopulistiske partilederen Marine Le Pen applauderer den nye presidenten i USA, Donald Trump.

I et nytt intervju med CNN gjør lederen av det franske partiet Nasjonal Front det klart at hun støtter Trumps innreiseforbud i USA fullt ut.

– Jeg mener reaksjonene nå først og fremst er uærlige, sier Marine Le Pen til Amanpour.

Terrortrussel

Etter at Trump signerte president-ordren, som innebærer at statsborgere fra syv land nektes innreise i USA de neste 90 dagene, har reaksjonene vært massive over hele verden.

Verdensledere som forbundskansler Angela Merkel er blant de som mener forbudet er galt. Også tidligere president i USA, Barack Obama, har uttalt at forbudet setter grunnleggende, amerikanske verdier i fare.

I tillegg til innreisenekt for enkelte statsborgere har Trump også lagt ned forbud mot alle flyktninger som forsøker å komme til USA de neste 120 dagene.

Le Pen mener Donald Trump har gjort det rette.

– Dette er jo et midlertidig virkemiddel. Det er seks eller syv land, land som selvfølgelige er ansvarlig for terrortrussel. Så jeg mener Donald Trump og hans etterretningsorganisasjoner ønsket å sette opp kriterier som gjør at de unngår at potensielle terrorister kommer til USA, sier Le Pen.

Partilederen er ventet å bli en stor del av det franske presidentvalget til våren.

Hun sier at Frankrike må være svært årvåkne for å sikre sine grenser i fremtiden.

– Frankrike har ikke lenger noen grense på grunn av EU, sier hun.

Frexit?

Gjennom hele valgkampen har Trump varslet kraftige innstramninger i den amerikanske innvandringspolitikken. Le Pen mener folk må slutte å reagerer på at den nye presidenten faktisk gjør det han har sagt gjennom valgkampen.

– Han ble valgt og han sa han skulle gjøre dette. Men det ser ut som verden er i ferd med å gå av hengslene når han gjør det han lovet, sier Le Pen.

Nasjonal Front går til valg på et ønske om folkeavstemning for å forlate EU, og Le Pen er klar på at hun ønsker seg Frexit.

Hun er klar på at hun ønsker en svært mye strengere innvandringspolitikk i Frankrike. Hun er likevel ikke interessert i å følge Trumps plan om å bygge en mur mot nabolandene.