Charlotte Lawson fra Brisbane i Australia var nylig en tur på sin lokale strand, Deception Bay Beach.

Men da hun så hvordan sandstranden så ut, brettet hun neppe ut håndkleet for å sole seg. Stranden var nemlig dekket av maneter, slik at sanden knapt var synlig.

– Vi så at stranden så skikkelig blå ut, så gikk vi nærmere og innså at det var glassmaneter. Det var sinnsykt, sier Lawson til tv-kanalen 9News.

Invadert av maneter

Det er ikke bare på denne stranden at maneter har blitt skyllet opp i store mengder. På flere andre strender oppover den australske østkysten, har man for tiden store problemer med maneter som kommer på land.

Det er vanlig at maneter skylles opp på strendene i Brisbane-området, men ikke i dette omfanget. Ifølge 9News er det snakk om titusener av glassmaneter på strendene.

– Det er ikke helt uvanlig. Det kan skyldes overflod av mat, sjøtemperatur, vind og havstrømmer, sier marinebiolog Brett Lewis.

Selv om manetene på Deception Bay gjør det umulig å ligge på stranden og gir fra seg en illeluktende stank, er de ikke farlige for mennesker. Ifølge marinebiologen, er det heller ikke siste gang man vil oppleve en «invasjon» av maneter.

– Vi får varmere og varmere år, så det er sannsynlig at vi vil få stadig flere maneter på grunn av det, sier Lewis.

Tusenvis har brent seg

Det er heller ikke alle manetene som okkuperer Australias strender som er harmløse glassmaneter.

Ifølge avisen Courier Mail er det registrert minst 22.000 skadetilfeller med brennmaneter siden 1. desember. Også hunder har blitt skadet etter å ha kommet nær manetene.

– Unngå brennmaneter, de ser kanskje smakfulle ut for en hund, men det er de ikke, sier veterinær Dan Capps, som de siste dagene har behandlet flere hunder for allergiske reaksjoner.